Russland er sikret én finalejente i Australian Open. Det ble klart etter at både Maria Sjarapova og Jekaterina Makarova natt til tirsdag vant sine kvartfinaler.

De møtes i den ene semifinalen. Annenseedede Sjarapova overbeviste på veien til semifinalen med 6-3, 6-2 mot det canadiske stjerneskuddet Eugenie Bouchard, rangert som nummer sju i Melbourne.

— Genie har spilt godt i hovedturneringene, og hun har mye selvtillit og aggressivitet. Det skulle jeg prøve å ta fra henne. Det var den eneste muligheten jeg hadde for å kunne vinne. Jeg klarte meg godt, sa Sjarapova.

— Jeg følte meg presset fra start. Derfra gikk det egentlig bare utfor. Det er ikke slik jeg ønsker å fremstå, sukket Bouchard etter hele 30 upressede feil.

- Jeg elsker det

I semifinalen skal Sjarapova ut mot Makarova, som i to sett overraskende slo ut verdenstreer Simona Halep fra Romania 6-4, 6-0. Makarova er rangert som nummer ti på verdensrankingen.

— Jeg elsker det. Det er en herlig følelse å komme videre, sa Makarova. Hun er klar for sin første semifinale «down under». Makarova trengte bare 69 minutter på å sende Halep ut av tennisturneringen.

De to siste kvartfinalene blant kvinnene spilles onsdag. Toppseedede Serena Williams møter Dominika Cibulkova, mens Venus Williams møter Madison Keys i den siste kvartfinalen. (©NTB)