Etter et tøft åpningssett var tennisstjernen Rafael Nadal i en klasse for seg og sikret enkelt en kvartfinalebillett i Australian Open.

Spanjolen er på god vei mot å finne toppformen. Søndag spilte han sin beste kamp i årets første Grand Slam-turnering da sørafrikanske Kevin Anderson ble slått 7-5, 6-1, 6-4. Nadal er dermed klar for kvartfinalen og fortsetter jakten på sin 15. Grand Slam-tittel i karrieren. På forhånd hadde 28-åringen avskrevet seg selv etter en tung periode med skader og sykdom. Fjorårsfinalist Tomas Berdych er Nadals neste motstander.

— Dette er et fantastisk resultat etter en tøff tid. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på i dag. Det var kanskje min beste kamp i år, og det betyr mye for meg, sa Nadal.

Må bryte tapsrekke

Berdych slo på sin side ut det australske hjemmehåpet Bernard Tomic med komfortable 6-2, 7-6 (7-3), 6-2. Tsjekkeren vet han må være på sitt aller beste i kvartfinalen. Han har 17 strake tap mot Nadal.

— Jeg må forberede meg godt og finne den rette taktikken. Uansett hva jeg må gjøre, er jeg klar for å kjempe helt til siste poeng, sa Berdych.

På kvinnesiden valset Maria Sjarapova over kinesiske Peng Shau 6-3, 6-0. Den russiske verdenstoeren skal ut i en glamorøs kvartfinaleduell med Eugenie Bouchard. Canadieren slet seg videre etter 6-1, 5-7, 6-2 mot useedede Irina-Camelia Begu fra Romania.

Tøft

Sjarapova går for sin sjette Grand Slam-triumf. Hun har ikke vunnet Australian Open siden 2008. Tennisstjernen innrømmer at det blir tøft å møte fjorårets mest stabile Grand Slam-spiller.

— Hun har spilt utrolig bra, med selvsikker og aggressiv tennis. Jeg har en vanskelig kamp foran meg, sier Sjarapova.

Bouchard har møtt Sjarapova tre ganger tidligere. Samtlige kamper har endt i tap.

Også 3.-seedede Simona Halep gikk videre søndag. Rumeneren slo ut belgiske Yanina Wickmayer med 6-4, 6-2. Hun møter russiske Jekaterina Makarova til duell om en semifinalebillett.

(©NTB)