Italienske Andreas Seppi detonerte en tennisbombe da han sendte Roger Federer hodestups ut av Australian Open i 3. runde fredag.

Sveitsiske Federer, som var andreseedet i turneringen, tapte kampen 6-4, 7-6 (7-5), 4-6 og 7-6 (7-5). Det var 11. gang i karrieren at mannen med 17 Grand Slam-titler møtte Seppi. De ti foregående møtene endte alle med seier.

– Jeg prøvde bare å nyte å spille på hovedbanen igjen. Det er ikke ofte man får sjansen til det, sa overraskelsesmannen Seppi etter kampen.

– Jeg prøvde bare å spille opp mot mitt beste, og det måtte jeg gjøre i og med at Roger var motstander, tilføyde han.

Dermed er årets første Grand Slam-turnering over for en av de store favorittene.

– Jeg hadde bare en dårlig dag. Jeg skulle ønske jeg hadde spilt bedre, men det ble vanskelig da jeg tapte de to første settene, sa Federer.

Null trøbbel for Murray

Langt mindre trøblete ble fredagens tredjerundekamp for britiske Andy Murray. Han slo portugisiske Joao Sousa i tre strake sett 6-1, 6-1 og 7-5. Murray er rangert som nummer seks i årets turnering.

Tsjekkiske Tomas Berdych, rangert som nummer sju, tok seg også greit videre etter å ha beseiret serbiske Viktor Troicki i tre strake sett 6-4, 6-3 og 6-4 fredag.

Langt mer krevende ble det for stjerneskuddet Grigor Dimitrov. Bulgareren, som er rangert som nummer ti, vant til slutt maratonkampen mot 2006-finalist Marcos Baghdatis 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 og 6-3. Tredjeseedede Simona Halep slo amerikanske Bethanie Mattek-Sands og tok seg greit videre til 4. runde av Australian Open i tennis fredag.

Rumenske Simona Halep tok seg videre til fjerde runde. Foto: NTB scanpix

Den rumenske jenta brukte drøyt halvannen time på å beseire sin amerikanske motstander i to strake sett — 6-4 og 7-5. French Open-finalisten, som i fjor var helt oppe på annenplass på verdensrankingen, møter belgiske Yanina Wickmayer i sin neste kamp.Sistnevnte sto for en liten overraskelse da hun slo Sara Errani 4-6, 6-4, 6-3 fredag. Den italienske jenta var rangert som nummer 14 i turneringen.

Russiske Maria Sjarapova hadde ingen problemer med å avansere til fjerde runde i sitt møte med Zarina Diyaz fra Kasakhstan. Settsifrene ble 6-1, 6-1. ## Plagsom varme

— Det ble en tøff kamp. Det var varmt der ute og hun spilte virkelig bra, sa Halep. Gradestokken viste 30 grader i Melbourne.

— Jeg gjorde også en bra kamp, men det ble ikke lett å avgjøre den. Jeg er glad for at jeg klarte å gjøre det i to strake sett, tilføyde Halep.

VANT: Eugenie Bouchard måtte slite for seieren i varmen. Foto: NTB scanpix

Canadiske Eugenie Bouchard, seedet som nummer sju i årets turnering, måtte jobbe hardt for å ta hjem det første settet i sin tredjerundekamp mot franske Caroline Garcia. Etter at 7-5-seieren var i boks, gikk det atskillig lettere i sett nummer to. Det endte 6-0.— Jeg spilte ikke så veldig god i tennis i starten. Hun satte press på meg og jeg fant aldri rytmen. Men jeg er fornøyd med å ha kommet meg videre. Selv om jeg spilte dårlig, klarte jeg snu kampen, sa Bouchard.

Maratonkamp

I herreklassen slo tsjekkiske Tomas Berdych, rangert som nummer sju i turneringen, serbiske Viktor Troicki i tre strake sett 6-4, 6-3 og 6-4 fredag.

Langt mer krevende ble det for stjerneskuddet Grigor Dimitrov. Bulgareren, som er rangert som nummer ti, vant til slutt maratonkampen mot 2006-finalist Marcos Baghdatis 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 og 6-3. (©NTB)