Like før kampstart fikk trener Kåre Ingebrigtsen beskjeden som sendte Elba Rashani i en meget hektisk oppvarming. Rosenborgs største stjerne måtte gi seg.

— Jeg kjente det undervegs på oppvarmingen. Hver gang jeg spurtet på ble det litt og litt vondere i lysken. Og da var det ingen vits å ta sjansen på å spille.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Ikke som i premieren

Selv om akkurat det samme skjedde i seriepremieren mot Odd, hevder Helland at dette ikke kan sammenlignes.

SKADET: Pål André Helland måtte se kampen i Sogndal fra tribuneplass. Foto: Digitalsport

— Før Odd-kampen hadde det murret i lysken en god stund i forveien. Nå var det ingen forvarsel, sier vingen – som på eget initiativ spilte det siste knappe kvarteret i cupkampen mot Byåsen på onsdag.Helland har virkelig fått fatt på innleggs- og frisparkfoten, og er Rosenborgs kanskje viktigste spiller.

- Gjør Kåres jobb vanskeligere

LYKTES IKKE: Elba Rashani ble svakt belønnet på Adresseavisens børs etter kampen mot Sogndal. Her i kamp med trekløveret Hannu Patronen, Taijo Teniste og Lars Christian Kjemhus. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Og med Rashanis spill til en ener på adressabørsen, er det meget sannsynlig at Helland ville utgjort en stor forskjell for trener Ingebrigtsens menn i Sogndal.SJEKK BØRSEN:

— Det er helt jævlig. Jeg føler at jeg gjør jobben veldig mye vanskeligere for Kåre siden det skjer så tett opp til kamp. Jeg føler meg som syndebukk. Men samtidig er det verre å gå av etter et kvarter, og måtte bruke et bytte på det. Jeg må være ærlig når ting ikke funker - for å unngå det som var i fjor, sier han.

Usikker på omfanget

Rosenborg sprang gjennom dusjen etter kampen for å rekke flyet hjem, så Helland har ikke fått noe svar på om han nå blir værende på sidelinjen en periode fremover.

— Jeg tror at jeg berget nå, ved å stå av kampen. Men jeg får ta en runde med Haakon (Schwabe, Rosenborgs medisinske koordinator), når vi kommer hjem, sier han.