RANHEIM — KONGSVINGER 0-3

Både på banen og verbalt på tribunen skulle man tro man var på Gjemselund stadion i Kongsvinger. Men det egentlige hjemmelaget Ranheim ble spilt til stryk av Kongsvinger og tapte fortjent 3-0 mot det nyopprykkede 1.-divisjonslaget. To mål i starten av andre omgang avgjorde i praksis for Kongsvinger, som stakk av med alle poengene takket være scoringer av Johan Peter Wennberg, Adem Güven og Ionnis Sotrioglou.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

NED PÅ JORDA: Kristoffer Løkberg og Ranheim gikk på en skikkelig smell hjemme mot Kongsvinger. Foto: Richard Sagen

Det ble en fryktelig kjedelig førsteomgang sett med trønderske øyne — mye balltap og et ballbesittende bortelag fra Glåmdalen gjorde at Ranheim ikke skapte så mye som en halvsjanse i løpet av de første 45 minuttene på eget gress.Ranheim prøvde å ta tidlig kontroll i fjæra, men det var Kongsvinger som noterte seg for kampens første avslutning da Adem Güven ble spilt fint gjennom etter ni minutter, men avslutningen gikk til side for mål. Like etter fikk målsniken Mats Cato Moldskred en lang ball på høyresiden og Eirik Malmo ble brukt som rundingsbøyle, men avslutningen hadde Even Barli bra kontroll på nede ved stolperota.

Rundspilt på hjemmebane

Gjestene var definitvt mest friskest i åpningen og etter kvarteret var Jørgen Richardsen nær ved å finne Güven igjen, men hjemmelaget fikk klarert til corner.

Utover i omgangen ble hjemmefansen sittende og se på et gjestende lag som hadde mye ballbesittelse og Ranheim ble løpende mye rundt. Etter halvtimen var Kongsvinger nær igjen da Moldskred igjen var på ferde. Fjorårets toppscorer i 2.-divisjon dro seg innover og fikk avsluttet, men Barli avverget til corner.

Enveiskjøringen fortsatte og åtte minutter før sidebytte luktet Antonio Nieves Martin et innlegg fra Martin Ellingsen, men midtbanespilleren nådde ikke frem og trønderne slapp med skrekken igjen.

Én målsjanse

Etter 50 minutter skapte Ranheim sin første målsjanse i kampen. Kristoffer Løkberg skar fint inn i boksen, men slo akkurat litt for upresist mot Mads Reginiussen som ikke fikk skutt. I stedet slo finnmarkingen inn og tilbake til Løkberg som lurte Espen Nystuen og fant Torgil Gjertsen foran mål. Kantspilleren skjøt derimot over og gjestene slapp unna.

SLAG I TRYNET: Kristoffer Løkberg og Ranheim kom skikkelig til kort hjemme mot Kongsvinger søndag kveld. Foto: Richard Sagen

Førstemålet var derimot ikke langt unna og meget fortjent var det hedmarkingene som tok ledelsen fire minutter senere. Ellingsen var arkitekt for rødtrøyene og la strålende ut til Johan Peter Wennberg, som avsluttet med et skudd lavt i motsatt hjørne.Og de rundt ti tilreisende hadde knapt nok rukket å juble ferdig da målscorer Wennberg fikk ballen fra Barli på 40 meter. Han spilte til Moldskred, som igjen slo Güven igjennom mot Ranheim-keeperen. Verdalingen ruste ut og iskaldt vippet Kongsvinger-spissen ballen over ham og i mål til 0-2 for KIL.

Marerittuke

Svein Maalen tok grep og satte inn Kristian Rømo Skille for Alexander Foosnæs og sendte Aslak Fonn Witry inn for Karl Morten Eek etter 65 minutter.

Det fikk ikke noen umiddelbar effekt på den dystre sjansestatistikken. Også bakover fortsatte Kongsvinger å presse Ranheim og Moldskred banket en ball i tverrliggeren etter 75 minutter.

Kongsvinger skulle likevel få juble en siste gang. Innbytter Ioannis Sotrioglou kombinerte fint med backen Richardsen som sprang fremover. Grekeren fikk igjen ballen inne i 16-meteren og scoret via hanskene til Barli.

Med 0-3 på eget gress, to strake serietap og cupexit avslutter Ranheim marerittuka på en særdeles tung måte.