VÅLERENGA-SPARTA 4-1

Etter en jevn førsteperiode scoret Vålerengas Sondre Olden og Mark McCutcheon hver sin gang på de to siste periodene. Dermed blir Vålerenga på tabelltopp.

— Jeg synes ikke vi gjør noen bra kamp. Vi virker litt rustne etter siste landslagssamling. Vi har nok fått trent for lite sammen i tiden før denne kampen, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

Sparta Sarpsborg pådro seg svært mange utvisningsminutter utover i kampen. Det benyttet Vålerenga seg av.

— I de to første periodene var Sparta bedre enn oss. Men vi står bra bakover og scorer et bra mål i overtall. Sparta får en del utvisninger, som gjør at vi får de mulighetene, oppsummerte Knutsen.

Tett

Storhamar jager poenget bak Vålerenga etter at de vant sin kamp tirsdag. Lørenskog tok ledelsen på Hamar, men Bryan Schmidt, Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen snudde kampen til 3-1-seier.

Stavanger ligger for øyeblikket på 3.-plass og overbeviste stort med 7-1-seier over Rosenborg hjemme. Rogalendingene ledet 3-0 etter første periode og var aldri truet.

— Hyggelig at vi er med helt der oppe. Det er bra for motivasjonen, men vi må fortsette å tenke at alle kamper er like viktige. Stavanger er veldig, veldig sterke. Vi får se om Storhamar holder helt inn. De har en noe tynnere stall, sa Knutsen.

Tønsberg-opptur

I bunnen av tabellen slo Stjernen Tønsberg 2-1 etter tre scoringer i siste periode. Det betyr at Lørenskog, med tapet for Storhamar, faller ned på nest sisteplass.

Tønsberg ligger hele sju poeng bak Lørenskog, som startet sesongen med 20 poengs fratrekk. (©NTB)

FAKTA TIRSDAG

Frisk Asker – Lillehammer 6-1 (0-1, 3-0, 3-0)

990 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.55) Joachim Jensen (Dag Morten Wehn, Alexander Reichenberg).

2. periode: 1-1 (24.45) Thomas V. Olsen (Andreas Klavestad, Dag Christian Frøystad), 2-1 (26.13) Jonas Johansson (Nick Sirota, Tommy Enström), 3-1 (34.49) Dustin Cloutier (Christian Thinn, Mathias Franzen).

3. periode: 4-1 (44.10) Mikael Dokken (Petter Kristiansen, Olsen), 5-1 (48.58) Dokken (Mats Hansson), 6-1 (50.05) Thinn.

Dommer: Per Gustav Solem, Astor.

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Stavanger – Rosenborg 7-1 (3-0, 1-1, 3-0)

4319 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1.15) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Nick Schaus), 2-0 (11.09) Kristiansen (Kissel), 3-0 (18.25) Mathias Trettenes (Stian Høygård, Henrik Solberg).

2. periode: 4-0 (24.31) Lars Peder Nagel (Schaus, Martin Strandfeldt), 4-1 (33.49) Emil Holst Volden (Jordan George, Carl Gustafsson).

3. periode: 5-1 (41.27) Jean-Michel Daost (Kissel, Dennis Sveum), 6-1 (54.33) Høygård (Trettenes, Daniel Bøen Rokseth), 7-1 (59.32) Schaus (Kissel, Kurt Davis).

Dommer: Steven Richardson, Kongsvinger.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min. Rosenborg 6 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min, 1 x 20 min.

Storhamar – Lørenskog 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

2201 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (19.04) Mats Frøshaug (James Sixsmith, Wacey Rabbit).

2. periode: 1-1 (33.46) Bryan Schmidt (Eirik Skadsdammen, Lars Løkken Østli).

3. periode: 2-1 (48.02) Joakim Jensen (Pål Johnsen, Mads Hansen), 3-1 (57.17) Skadsdammen (Ole Petter Øvergaard, Schmidt).

Dommer: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min. Lørenskog 5 x 2 min.

Vålerenga – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

1982 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.54) Tobias Lindström (Mathias Trygg, Mark McCutcheon), 1-1 (11.01) Ole S. Johansen (Stian Webjørnsen, Mikkel Søgaard), 2-1 (18.58) Alexander Bonsaksen (Morten Ask, McCutcheon).

2. periode: 3-1 (39.46) Sondre Olden (Stefan Espeland, Jonas Oppøyen).

3. periode: 4-1 (42.20) McCutcheon (Bonsaksen, Ask).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. Sarpsborg 15 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min. 1 x 20 min.