DNB ARENA (Aftenbladet): Stavanger Oilers hadde få problemer med å kjøre over Rosenborg i DNB Arena tirsdag kveld. Etter en meget god førsteperiode var stillingen 3-0. En andreperiode noe under pari sørget for ny spenning i kampen igjen, men med tre nye scoringer i kampens siste periode sørget for en enkel og komfortabel Oilers-seier.

Oilers-trener Petter Thoresen var godt fornøyd med den komfortable seieren.

— Vi var litt slurvete i pasningsspillet, men trøkket rundt kassa var meget bra. Det vil vi i enda større grad få betalt for i de neste kampene om vi fortsetter slik. Vi skapte mange sjanser og skudd, og det er viktig.

Han mener 7-1-seieren er lovende før torsdagens tøffe bortekamp mot Sparta.

— Kampen mot Sparta blir veldig tøff, men det er ikke en umulighet. Vi må bare jobbe videre med nøyaktigheten og opprettholde trøkket foran mål.

Totaldominans fra start

Publikum hadde knapt fått satt seg før kveldens første scoring kom. Tommy Kristiansen snappet opp pucken fra et passivt Rosenborg-forsvar, og la en tversoverpasning til Dan Kissel. Alene med Rosenborg-målvakt Brady Hjelle pirket han pucken i mål – 1.0. Hjemmelaget fortsatte presset mot Rosenborg-buret etter scoringen, og hadde sjanser til å øke ledelsen minuttene etter. Med åtte minutter igjen av perioden kom uttellingen, da Tommy Kristiansen tråklet seg gjennom nesten hele Rosenborg-laget, før han banket pucken i nettet.

3-0 etter første periode

Minuttet før periodeslutt lempet Stian Høygård pucken inn fra blålinja. Pucken så ut til å være enkel å fange for Hjelle i Rosenborg-målet – men målvakten feilberegnet totalt, og lot pucken gå i mål til 3-0 for Oilers.

Med 18-7 i skudd etter første periode var det liten tvil om hvem som styrte kampens første periode – og muligens burde Oilers-ledelsen vært større enn de tre målene.

Fem minutter ut i andre periode fikk Oilers sitt fjerde powerplay – og denne gangen utnyttet de det. Etter klabb og babb foran Rosenborg-målet var det til slutt Lars-Peder Nagel som fikk pirket pucken i mål – etter assist av Nick Schaus og Martin Strandfeldt.

Rosenborg reduserte

Da hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på det hele, kom det plutselig en Rosenborg-redusering etter en kontring. Seks minutter før slutt i andre periode sendte Jordan George pucken inn fra høyre, til Emil Holst Volden, som kom stormende mot mål. Helt upresset satte han inn 4-1. Oilers-dominansen avtok noe etter reduseringen, og både hjemmelaget og Rosenborg hadde et par gode muligheter til å score før periodeslutt. Bortelaget øynet nok et ørlite håp da de gikk i garderoben etter andre periode, til tross for at Oilers vant skuddstatistikken for andre periode 18-6. Hjemmelaget tok tak i kampen igjen fra start av i tredje periode. Etter noen minutter med et massivt press mot Rosenborg-målet fikk Jean-Michel Daoust til slutt banket pucken i mål etter assist av Dan Kissel og Dennis Sveum. 5-1 til Oilers.

Hjelm ut med skade

Etter scoringen fortsatte Oilers å kjøre kampen, men stanget og stanget mot Rosenborg-målet.

Først fem minutter før slutt kom uttellingen. Daniel Rokseth skjøt fra blå. Returen gikk til Trettenes, som sendte pucken til Høygård, som enkelt kunne sette inn 6-1 bak en utspilt Brady Hjelle.

Tre minutter gjenstod da Joakim Hjelm ble utsatt for en stygg boarding. I tydelige smerter måtte han forlate isen. Niklas Unger Nilsen ble belønnet med fem minutters utvisning pluss video.

Overtallet benyttet Nick Schaus til å sette inn 7-1, med 28 sekunder igjen på klokka, etter assist av Kissel og Davis. Skuddstatistikken i tredje periode ble vunnet 27-5 – totalt 63-18. FAKTA TIRSDAG

Frisk Asker – Lillehammer 6-1 (0-1, 3-0, 3-0)

990 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.55) Joachim Jensen (Dag Morten Wehn, Alexander Reichenberg).

2. periode: 1-1 (24.45) Thomas V. Olsen (Andreas Klavestad, Dag Christian Frøystad), 2-1 (26.13) Jonas Johansson (Nick Sirota, Tommy Enström), 3-1 (34.49) Dustin Cloutier (Christian Thinn, Mathias Franzen).

3. periode: 4-1 (44.10) Mikael Dokken (Petter Kristiansen, Olsen), 5-1 (48.58) Dokken (Mats Hansson), 6-1 (50.05) Thinn.

Dommer: Per Gustav Solem, Astor.

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Stavanger – Rosenborg 7-1 (3-0, 1-1, 3-0)

4319 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1.15) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Nick Schaus), 2-0 (11.09) Kristiansen (Kissel), 3-0 (18.25) Mathias Trettenes (Stian Høygård, Henrik Solberg).

2. periode: 4-0 (24.31) Lars Peder Nagel (Schaus, Martin Strandfeldt), 4-1 (33.49) Emil Holst Volden (Jordan George, Carl Gustafsson).

3. periode: 5-1 (41.27) Jean-Michel Daost (Kissel, Dennis Sveum), 6-1 (54.33) Høygård (Trettenes, Daniel Bøen Rokseth), 7-1 (59.32) Schaus (Kissel, Kurt Davis).

Dommer: Steven Richardson, Kongsvinger.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min. Rosenborg 6 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min, 1 x 20 min.

Storhamar – Lørenskog 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

2201 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (19.04) Mats Frøshaug (James Sixsmith, Wacey Rabbit).

2. periode: 1-1 (33.46) Bryan Schmidt (Eirik Skadsdammen, Lars Løkken Østli).

3. periode: 2-1 (48.02) Joakim Jensen (Pål Johnsen, Mads Hansen), 3-1 (57.17) Skadsdammen (Ole Petter Øvergaard, Schmidt).

Dommer: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min. Lørenskog 5 x 2 min.

Vålerenga – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

1982 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.54) Tobias Lindström (Mathias Trygg, Mark McCutcheon), 1-1 (11.01) Ole S. Johansen (Stian Webjørnsen, Mikkel Søgaard), 2-1 (18.58) Alexander Bonsaksen (Morten Ask, McCutcheon).

2. periode: 3-1 (39.46) Sondre Olden (Stefan Espeland, Jonas Oppøyen).

3. periode: 4-1 (42.20) McCutcheon (Bonsaksen, Ask).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. Sarpsborg 15 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min. 1 x 20 min.