Ifølge hockeyforbundets regelverk er det Stavanger Oilers som må bære utgiftene til bortelaget i tilfeller hvor kampen blir annullert. Sist fredag ble den første semifinalekampen spilt mellom Oilers og Vålerenga.

En skandalekamp hvor det hele endte med at kampen ble annullert.

Har bestilt fly allerede

Den nye kampen skal spilles i DNB Arena i Stavanger torsdag. Ifølge reglene må Oilers betale for at Vålerenga kommer seg til Stavanger på billigste måte. Det har de gjort. Buss er bestilt. Og antagelig allerede avbestilt. Det er ikke aktuelt for Vålerenga og la Stavanger Oilers være reisebyrå for dem.

— Vi flyr til Stavanger tirsdag morgen og blir i Stavanger til dagen etter den tredje semifinalekampen torsdag, sier Jan Tore Kjær, klubbdirektør i Vålerenga Hockey som ikke helt skjønner utspillet fra Oilers. Han mener det ville vært meningsløst å reise til Stavanger tirsdag, tilbake til Oslo onsdag for så å busse til kamp i Stavanger torsdag kveld.

Vålerenga tar heller den ekstrautgiften det er å bo på hotell i Stavanger et par ekstra dager. Bussing fra Stavanger til Oslo torsdag natt er uaktuelt.

Sure penger

I Stavanger forklare de bussutspillet slik.

— Regelverket sier ingenting om opphold og slike ting, så vi ser for oss at Vålerengas buss returnerer til Oslo rett etter kampen torsdag. Alt i alt vil dette koste oss rundt 30.000 kroner ekstra. Det er jo sure penger, men vi må forholde oss til regelverket, forklarer Bøe.

Oilers vant den første gjeldende semifinalen på Jordal Amfi søndag kveld med 3-0 og leder dermed 1-0 i kamper. De to neste kampene spilles i DNB Arena i Stavanger tirsdag og torsdag denne uken. Den fjerde semifinalekampen spilles på Jordal lørdag.