VÅLERENGA – STAVANGER OILERS 0-3 (0-0, 0-1, 0-2):

1-0 i semifinaleserien.

JORDAL AMFI (Aftenbladet): – Dette er så deilig. Jeg visste før kampen at vi skulle vinne. Den protesten vekket udyret i oss. De bør angre på den, sier Tommy Kristiansen.

Ikke bare ble Oilers fratatt seieren på fredag. De måtte også spille første kamp i semifinalen borte. Ishockeyforbundet rettet opp en regelfeil ved å begå en ny.

– Vi sto overfor en mental utfordring. Vi har følt at vi har blitt straffet dobbelt. Men det fungerte som tennvæske. Nå skulle vi i hvertfall slå de i best av åtte, sier Ruben Smith.

– Det var også mentalt viktig å vinne. Vi overvant det mentale hinderet. Nå har vi et godt utgangspunkt i denne serien, legger Smith til.

— Håper på bra trøkk

Nå venter to hjemmekamper i Stavanger. Ikke bare har de vunnet én bortekamp. De har også hjemmebanefordelen. Og Vålerenga har ikke slått Oilers på bortebane i sluttspillet siden de vant den tredje finalekampen i Siddishallen 5-4 25. mars 2006. – Det spiller ingen rolle. Vi må vinne tre til. Det er det jeg forholder meg til, sier Thoresen.

– Det er bare 1-0. Men nå har vi to viktige kamper hjemme, foran et fullsatt DNB Arena. Jeg håper det blir bra trøkk der nå! Så bra at VIF skulle ønske de ikke var der engang, sier Kristiansen.

Han sendte Oilers i ledelsen i andre periode. Da hadde Oilers vært både heldige og dyktige. Etter sju Oilers-utvisninger i første periode burde Vålerenga ha ledet til første pause.

- Ikke bra nok

Totalt 11 overtall fikk vertene i kveldens kamp, uten å score. Bakerst sto Ruben Smith meget solid.

– Jeg tror ikke vi vinner så mange flere kamper med så mye folk i boksen. Vi hadde marginene på vår side i dag. Vi er både heldige og dyktige, sier Smith.

På sosiale medier og i Aftenbladets livechat kokte det over for Oilers-supporterne, som mente dommerne favoriserte Vålerenga.

– Det er kun oss selv. Det er ikke bra nok, og det må vi gjøre noe med. Det er noen tvilsomme, men de fleste må vi ta på oss selv, sier Thoresen.