SKARPHALLEN : Trønderduoen er i Tromsø på et slags prøvespill og vil gjerne ha et tilbud fra TIL og Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

Skjønt, trønderduo: Christer Johansen er både født og oppvokst i Tromsø. Han spilte for Fløya til han var syv år før han flyttet til Trondheim.

– Jeg har en god del familie her og noen venner, sier 16-åringen.

– Jeg har alltid sagt til foreldrene mine at hvis det ikke blir noe mer med Trondheim og Rosenborg, så har jeg lyst å flytte tilbake igjen. Og helst få spilt for TIL og begynt på skole her, sier Johansen.

Johansen, som er en hurtig og målfarlig kantspiller/spiss, klarte seg bra på torsdagens trening. Selv var han også imponert over ferdighetene til TIL-juniorene.

– Det var et overraskende bra nivå. Det var oppimot Rosenborg-nivå, i alle fall, smiler Johansen.

Sterkt RBK-lag

I årets G19-cupfinale vant Rosenborg hele 6-0 over Strømsgodset. I semifinalen vant trønderne 2–1 over TIL på Alfheim.

– De har en god del spillere som var suverene i NM i år, så de fant ikke plass til oss nå og ville helst sende oss til en 3.-divisjonsklubb i Trondheim. Men hvis vi får muligheten i en annen eliteserieklubb frister det litt mer, sier Johansen.

Markus Nesje Johnsson er en spillende midtstoppertype.

– Det er helt klart et alternativ å komme hit til Tromsø, og jeg er åpen for et tilbud om å flytte hit, sier han.

De to 16-åringene går på Strinda videregående skole. Om de flytter til Tromsø, begynner de på NTG her i byen.

Et NTG i Tromsø som har vært med å dyrke fram Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord, Lasse Nilsen, Kent-Are Antonsen, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen.

– Vi har fått med oss dette og fått noen tips av Rosenborg-trenerne vi har i år om at de har peiling på fotball oppe i nord, og at vi burde ta denne sjansen hvis vi får den, sier Christer Johansen.

Lars Petter Andressen er sportssjef forfotball på NTG.

– De er aktuelle for NTG og TIL og det er derfor de trener med oss. Christer er toppscorer på guttelaget og Markus er en spennende stoppertype. Og vi har ikke så mange stoppere. Vi har veldig god kontakt med RBK-miljøet og vet at de driver bra der, sier Andressen.

– Spennende typer

Jon Midttun Lie ledet torsdagens trening i Skarphallen.

– Jeg synes de var positive. Markus var flink til å kommunisere, rolig med ballen og hadde gode valg i oppspillsfasen. Christer var kvikk, rask og jeg har hørt at han har scoret mye mål i Rosenborg. Det virker som to veldig spennende typer, sier Lie.

RBK-duoen blir i Tromsø til og med tirsdag. Om de blir TIL-spillere avgjøres trolig før jul.