UEFA har løftet det mange har omtalt som en «B-turnering». Nå får vinneren plass i mesterligaen.

Liverpool skuffet med åttendeplass i Premier League, Sevilla med sjuendeplass i Spania.

— Dersom du vant i fjor, hva betyr det nå? Dersom du vant for to år siden, hva betyr det nå? Faktisk ingenting. Dette er bare en ny kamp, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Han mener nemlig at motstander Sevilla ikke har noen fordel foran finalen, selv om spanjolene har vunnet turneringen to år på rad. Sevilla kan bli første klubb til å vinne UEFA-cupen eller europaligaen tre ganger på rad.

— Vi møtte dem ikke i fjorårets finale, og vi møtte dem heller ikke for to år siden. Det er første gangen de spiller mot oss. Det er vår største «fordel», for vi spiller ganske annerledes enn alle de andre lagene. Det skal vi prøve å utnytte, sier Klopp.

Samme lag

Ifølge lokalavisen Liverpool Echo bruker han samme lag som slo ut Villarreal i semifinalen. Det betyr følgende lag: Mignolet - Clyne, Touré, Lovren, Moreno - Can, Milner - Lallana, Firmino, Coutinho - Sturridge.

Jordan Henderson og Divock Origi er begge tilbake fra skader, men starter neppe på Saint-Jakob Park.

Liverpool vant forgjengeren UEFA-cupen i 1973, 1976 og 2001.

— Sevilla vet alt om hvordan det er å spille i Europa League. De har vunnet de to siste titlene, og det betyr at det blir en veldig vanskelig kamp. Men viser vi hva som bor i dette laget, kan vi vinne finalen, sier engelskmennenes formsterke tysker Emre Can.

Anfield-laget har ikke lykkes i Europa siden miraklet mot Milan i Istanbul for elleve år siden. Da snudde Liverpool 0-3 til seier på straffespark i en klassisk finale. De spilte også i CL-finalen i 2007, men da fikk Milan revansj.

Sultne

Sevilla har to finaler foran seg. Onsdag venter altså Liverpool, mens Barcelona venter i den spanske cupfinalen søndag.

— Det at vi er klare for vår tredje strake finale viser hvor sultne vi er på å gjøre det bra i europaligaen og vinne turneringen, sier Sevilla-trener Unai Emery.

En av spillerne Liverpool-forsvaret må stoppe er målfarlige Kévin Gameiro, som har scoret 28 mål denne sesongen - hvorav sju i løpet av åtte kamper i E-cupen.

— Liverpool er en historisk klubb med mange store spillere. Det blir spennende og de vil gjøre det vanskelig for oss, men vi har spilt sammen noen år og vet hvordan vi skal spille i finalekamper, sier Gameiro.

Sevilla (4) og Liverpool (3) har vunnet samtlige finaler de har spilt i UEFA-cupen/europaligaen. En av de rekkene får en stopp i Basel onsdag kveld. Det er verdt å merke seg at Sevilla ikke har vunnet på annet enn spansk jord denne sesongen. Eneste seier på bortebane i turneringen kom mot Athletic i Bilbao.

Liverpool har heller ikke imponert borte. Eneste seier kom mot Rubin Kazan. (©NTB)