Iuel snublet i den første hekken da hun debuterte i et internasjonalt mesterskap i VM i fjor. Lørdag ettermiddag var hun ikke i nærheten av å gjøre den samme feilen, men den lå i bakhodet før start.

— Det var kjempedeilig å komme fint over den første hekken. Jeg visste at hvis jeg ville komme ordentlig over den, så ville det stemme.

USA-studenten kom inn på oppløpssiden som tredje best, men hadde en finish ingen av de andre greide å stå imot.

Tiden ble 56,98, hvilket ikke sendte henne til OL, men det gjenstår kanskje to sjanser. Semifinalen løpes lørdag klokken 20.20 og finalen søndag klokken 17.05. ## To løp på semifinaledagen

Som syvkjemper på det amerikanske universitetslaget er 22-åringen vant til et hardt program. Derfor er hun ikke redd for å løpe 400 meter lørdag fra klokken 13.55. — Jeg har veldig lyst til at vi skal komme til finalen på 4x400 meter. Vi har også gode sjanser til å ta den norske rekorden. Jeg er vant til å løpe mange løp og tar 400-meteren som oppvarming, sier friskusen fra Tyrving.

Tilbake til 15 steg

I Göteborg sist helg fant Amalie ut at der har vært tullete å løpe med 16 steg mellom hver hekk. I forberedelsene til EM har hun gått tilbake til 15. — Jeg holdt 15 steg til den femte hekken. I semifinalen skal jeg prøve å holde 15 steg en eller to hekker til, sier jenta som lot seg inspirere av Karsten Warholms fantomløp på samme distanse torsdag.

— Det er utrolig motiverende å ha så gode lagkamerater, fastslår Amalie Iuel.

To andre videre

— Før har vi hatt en del stang ut. Her går det stang inn, sa en fornøyd sportssjef Ronny Nilsen etter at han også hadde fått Vladimir Vukicevic og Ingeborg Løvnes videre.

Løvnes noterte 9.47,50 på 3000 meter hinder og ble nummer syv i heatet. Det var for dårlig til å gå rett til finalen, men hun kom seg videre på tid - den dårligste av dem som gikk til søndagens finale.

Eyvind Henriksen måtte nøye seg med 91,73 i sleggekast i regnværet, og det holdt bare til 16. plass. 12 får kaste i finalen søndag.