Statistikksenter 1.divisjon:

VARDEN AMFI (bt.no): Forsvarsspilleren fra Os var i Viking før ferden gikk videre til Brann. Der var han med på å vinne seriegull i 2007, før han etter et opphold i Hønefoss vendte tilbake til Bergen og Løv-Ham av familiære hensyn.

Mandag denne uken ble han far for tredje gang, en fødsel som gjorde at han sto over den lange reisen til Alta.

– Nå er det familie, jobb og studier ved siden av fotballen. Men jeg har hatt det artig i Løv-Ham, for det er en utrolig fin gjeng med en god miks av rutinerte og unge. Vi har det gøy på trening, og det hjelper jo selvsagt at resultatene har vært gode, sier Dahl til bt.no.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Se Løv-Hams høydepunkter i år

Se Løv-Hams scoringer

Studier, jobb og familie

– Har det vært en stor overgang å gå fra å være heltidsspiller til en tilværelse i Løv-Ham?

– Det har jo det. I en liten klubb som Løv-Ham må en ta ting som de kommer, en kan ikke ha for store forventninger. Kanskje det er derfor miljøet er så godt, for alle er innstilt på at slik er det. Folk studerer og jobber ved siden av, mange har familie, og man gjør så godt man kan på feltet. Fotballen blir en slags avkobling for meg i hvert fall, og det er heller ingen som forventer så mye av oss, sier Dahl.

– Tenker ikke på opprykk

– Men nå kan dere faktisk rykke opp?

– Jeg tror ikke vi tenker så mye på det. Vi skal gjøre så godt vi kan, så får vi se, smiler han.

– Er Løv-Ham klar for å rykke opp?

– Jeg vet ikke om verken byen eller Løv-Ham er klar for det. Vi er ikke utlært, på langt nær, sier Dahl, som har ytterligere to år igjen av kontrakten med «Løvene».

  • Når Løv-Ham gjester Sandnes Ulf søndag er Dahl tilgjengelig igjen. Trener Arne Sandstø kan også glede seg over at midtstopper Karl Morten Eek trolig blir spilleklar, trass i nesebruddet han pådro seg mot Alta. I tillegg er playmakeren Fredrik Haugen tilbake fra skade.