eggen Foto: Kjell A. Olsen (MMS)

Det var en storfornøyd nyansatt sportsdirektør som møtte pressen på Brakka tirsdag.

— Det er alltid godt å komme hjem, sier den tidligere RBK-spilleren og sønn av trenerlegenden Nils Arne Eggen.

— Jeg føler også at jeg er ønsket hjem, og det er viktig for meg. Det har vært viktig å føle indre kretsens støtte er genuin, sier Eggen jr.

Lang prosess

Det har vært en lang prosess frem til ansettelsen av Rune Bratseths arvtager.

— Vi har brukt god tid og har gått flere runder. Vi har også gått flere runder med Knut Torbjørn, forteller styreleder Terje Svendsen.

Den nye sportsdirektør tiltrer stillingen i starten av august. Eggen er ansatt på en vanlig fast arbeidskontrakt, så det finnes ingen kontraktstid for RBKs nye sportsdirektør.

— Jeg er veldig glad for at jeg ble prioritert. Særlig siden det har vært en så lang prosess - da har de jo virkelig sjekket meg, sier Eggen, som helt tydelig gleder seg til å ta fatt på jobben.

Beholder rollefordelingen

I media har det blitt spekulert i at en ansettelse av Eggen ville føre til at sportsdirektørrollen ville bli trukkere tettere opp mot laget - både på treningsfeltet og laglederbenken. Dette avvises av både styreleder Svendsen og Eggen.

- Ansvarsfordelingen er som den alltid har vært. Treneren trener og tar ut laget. Det skal være et skjebnefellesskap mellom de to rollene, der de utnytter hverandres kompetanse, men treneren har det overordnede sportslige ansvaret, understreker styreleder Svendsen.

— Men begge dømmes etter sportslige resultater, presiserer han.

- Etter mitt hjerte

— Strukturen på organisasjonskartet er etter mitt hjerte, fastslår Eggen.

— Jeg har vært kombinert sportssjef og trener i Fredrikstad, men innser likevel at dette blir en ny rolle. Det er store sko jeg skal fylle etter Rune Bratseth, men jeg er innstilt på å løse denne annerledese rollen. Jeg er både endringsvillig, og endringsmotivert, presiserer Eggen.

Avtroppende sportsdirektør, Rune Bratseth, er godt fornøyd med at Eggen blir hans etterfølger.

— Det er godt for meg når jeg nå slutter, at vi har fått en person i rollen som jeg føler meg utrolig komfortabel med, sier Bratseth.

Han skal selv over i en ny stilling i klubben, men det er foreløpig uklart hvilke arbeidsoppgaver Bratseth skal ha ansvaret for.