Eggen — som blir presentert på en pressekonferanse i dag - overtar dermed oppgavene til Rune Bratseth som skal over i en ny stilling i klubben. Verken styreleder Terje Svendsen eller hovedpersonen selv ønsket i går å bekrefte avtalen, men Adresseavisen vet at den tidligere Aalesund-, Moss-, og Fredrikstad-treneren vender hjem til klubben han blant annet var med å vinne serien med i 1995. Eggen gikk av som Fredrikstad-trener etter sesongen i fjor grunnet samarbeidsproblemer med den nye sportssjefen Morgan Andersen. Siden den gang har han vært jobbsøkende. Da Bratseth bestemte seg for å slutte, ble Eggen raskt nevnt som hans arvtaker. I dag, knappe fem måneder senere, har han fått jobben.

Oppgaven som sportsdirektør i Rosenborg er den mest prestisjefulle, og den mest utfordrende som finnes i norsk fotball. I jakten på den nye sportsdirektøren har kvartetten Terje Svendsen, Trond Alstad, Torbjørn Aas og Nils Skutle, som har hatt jobben med å finne den nye direktøren, snakket med flere titalls personer. Inntil det siste var både Ola By Rise og Erik Hoftun med. Men også navn som Vegard Heggem og Atle Kvålsvoll har vært inne i bildet.

Knut Torbjørn Eggen, som senest forrige uke var i Trøndelag, vil trolig starte jobben med det samme, og hans første utfordring blir å finne spillere som kan forsterke et RBK-lag som vil ut i Europa.

Svendsen har tidligere uttrykt at Rosenborgs nye sportsdirektør må ha fotballfaglig kompetanse, i tillegg til ledererfaring. Helst skal denne ha jobbet med ledelse og strategi også.

Eggen har den høyeste trenerutdannelsen i Norge, og har også en lærerbakgrunn som ballast.

For Rosenborg har det også vært viktig at Eggen jr. har Rosenborg-kulturen langt inne i sitt hjerte og hode. I tillegg har han hentet inspirasjon utenfra etter et langt fotball-liv i Rosenborg. I så måte passer Eggen prefekt med tanke på at han er en brobygger mellom fortid og nåtid i Rosenborg.

Det er heller ingen tvil om at den nye direktøren må kommunisere godt, veldig godt. Både med tanke på marked, media, spillergruppa og alle forståsegpåere som alle har en mening om Rosenborg.

Og det aller viktigste; han må komme godt overens med trener Knut Tørum.