FREDRIKSTAD — HØNEFOSS 0-2:

FREDRIKSTAD: - Jeg tror faktisk dette er første gang Hønefoss vinner en obligatorisk kamp mot Fredrikstad i serie- eller cupsammenheng. Det fikk jeg høre nå, og det er litt artig , synes ”Mr. Hønefoss”, Frode Lafton.

Kapteinen spilte en meget god kamp mot FFK, og ledet sitt lag til en uhyre viktige borteseier.

— Ja, vi visste at dette var en sekspoengskamp. Så tett og jevn som tabellen er blitt kan en seier bety alt, og Fredrikstad er et lag vi kjemper med. Samtidig var det veldig godt å få revansje for det bitre tapet i 2010. Det var en fadese, sier Lafton.

Fotballkultur

Han sikter til kvalifiseringskampen mot Fredrikstad i november i 2010, da hjemmelaget vant 4-0, og snøt Hønefoss for eliteseriespill.

- Den kampen husker jeg godt, og derfor smakte dette ekstra godt, sier Lafton.

I gangene på nye Fredrikstad Stadion er det mye historie, selv om betongen er av nyere dato. Lafton mener kulturen man har i FFK er noe å strebe etter.

— Vi er i ferd med å få fotballkultur på Ringerike, og det er vi stolte av. Men det bygges ikke over natten. Når jeg står her merker jeg hva Fredrikstads historie betyr for folk. Det ønsker vi å få til med Hønefoss, og vi er i ferd med å ta fotballen til et nytt nivå med gode trenere og gode spillere, sier midtstopperen.

Tøff høst

Han hadde god kontroll på Tarik Elyounoussi stort sett hele kampen, og selv om det ennå er tett i bunnstriden spår Lafton at FFK får en vanskelig høst.

- De får det nok tøft nå. Selvfølgelig var det klar over hvor viktig denne kampen var. Det handler om å vinne, og det handler om psykologi. At FFK skal ut mot Godset nå gjør ikke saken enklere for dem , sier Frode Lafton.