FREDRIKSTAD — HØNEFOSS 0-2:

FREDRIKSTAD: Han valgte å si nei til italienske Pescara, og har av mange blitt hyllet som en moderne klubbspiller. Men FFKs kaptein Tarik Elyounoussi har heller aldri lagt skjul på at han ønsker seg til en større klubb dersom det rette tilbudet dukker opp. Mot Hønefoss satt Wolves-trener Ståle Solbakken på tribunen, men den tidligere Köln-treneren hevdet besøket ikke hadde noe med enkeltspillere å gjøre.

- Jeg visste ikke at han var her, men hvis det var meg han så på ble han neppe imponert. Jeg var ikke god, og bommet på den ene sjansen jeg fikk. Han kjedet seg nok, sier Tarik Elyounoussi om Solbakkens besøk.

Redde for skader

En frustrert Elyounoussi svarte følgende på spørsmål om The Championship kunne vært en arena for ham.

— Jeg vurderer alle tilbud. Det er en tøff liga. Jeg er åpen for alt. At Ståle Solbakken er sjef kan være positivt med tanke på landslaget, men samtidig hadde jeg norsk trener i Heerenveen også. Det gikk ikke bra, sier Elyounoussi og ler.

At Fredrikstad gikk på en ny smell på hjemmebane gjør spissen vondt, og han er ærlig på hva som er problemet til Aristokratene fra Plankebyen.

- Vi er for få. Vi er sårbare for kort og skader, og det går ut over intensiteten på trening. Det er ikke nok konkurranse, og da blir det fort sløvt. Folk vet de spiller uansett. Jeg har opplevd å kjempe for plassen på hver trening, og da må du gi alt. Her kjemper ikke folk for plassen nå, og det er nesten sånn at vi er redde for å bli skadet på trening, sier Elyounoussi.

Han nekter allikevel for at det er kjørt for Fredrikstad, og hevder trenden kan snus – selv uten forsterkninger.

Nye ansikter etterlyses

— Jeg skulle gjerne hatt inn noen nye ansikter, og jeg håper klubben kan få hjelp til å forsterke troppen. Samtidig er vi så vidt over halvveis, og det er mange poeng å spille om ennå. Det er ikke over, sier Elyounoussi.

Men han innrømmer også at lagets mange, unge spillere nok merker presset i større grad enn ventet.

- Man ser jo at en del er redde og litt nervøse. Sånt sprer seg fort. Vi trenger en seier, sier kapteinen.

Trener Trond Amundsen er langt på vei enig med spissen.

— Det er frustrerende å være så få, men det er lite jeg får gjort med det. Vi må bare fokusere på å bli bedre. I dag omsetter vi ikke sjansene våre. Vi er en utfordrende situasjon, oppsummerer Amundsen.