PRAHA (aftenposten.no): Etter å ha sovet en natt etter kampen på Eden Arena i Praha, var Per Høgmo overbevist om at det var den beste landskampen Norge har spilt under hans ledelse.

Mye selvtillit

— Når vi tar motstanderen i betraktning, når vi skaper mange målsjanser og et norsk lag preger en bortekamp så må det glede et norsk fotballpublikum. Det gleder meg veldig. Spillernes selvtillit vokser. Vi har et gjeng norske spillere som ønsker å legge en strategi. Deretter viser de at vi kan spille fotball slik vi ønsker å spille fotball. Det gir en enorm tilfredsstillelse, sa Per Høgmo på spørmålet om det var hans beste kamp.

Da VGs reporter spurte om det var et ja-svar, medgikk han det.

Ros, ros og ros

Det var mange grunner til at Høgmo smilte bredt på Vaclav Havel Airport i Praha torsdag formiddag. Her er sjefens karakterbok til de spillerne han spesielt ville gi ekstra honnør:

Ørjan Nyland: Bortsett fra kastet som førte til målet, så spilte han en god kamp.

Håvard Nordtveit: Han har ikke spilt stopper på veldig lenge. Han viser potensial på den plassen.

Brede Hangeland: Er tilbake på stø kurs og fortsatt sulten på å bli bedre.

Omar Elabdellaoui: Var ekstremt god offensivt.

Ruben Yttergård Jensen: Har stabilisert seg på et høyt nivå.

Alexander Tettey: Har den type kompetanse vi trenger. Du ser at han spiller Premier League på høyt nivå hver uke.

Mohammed Abdellaoue: Hadde en opptur på topp.

Tarik Elyounoussi: Hadde også en opptur i denne kampen.

Per Ciljan Skjelbred og Mats Møller Dæhlie: Her har vi veldig interessante spillere som skaper intensitet i spillet. Per er med å prege kamper igjen. Mats er en spiller av internasjonalt format. De er to spillere som har mange likheter.

LES BLOGGENE:

Ikke redd for å tape

Sjefen som har hårete mål, deltagelse både i EM i 2016 og VM i 2018, mener at det er viktig å spille landskamper mot gode lag.

— Det er klart selvtilliten vokser når du rundspiller Danmark, Skottland og Tsjekkia. Vi kunne spilt kamper mot lag som Færøyene og vunnet. Men hva så? Nå blir vi bedre gjennom læring i kamper mot gode motstandere, selv om det skulle bli ett og annet tap, sier Høgmo.