NADDERUD: Da det så ut til å ebbe ut med et sjeldent 0-0-resultat for Rosenborg, dukket innbytter Mushaga Bakenga opp. I det 84. minutt fikk han tak i returen etter et skudd fra Gudmundur Thorarinsson.

— Handlet på instinkt

— Jeg så at Gudi skulle ladde opp. Instinktet som spiss er da å være klar for retur. Jeg fikk rett, og da kunne jeg bare chippe ballen over keeperen og heade i mål, sier RBK-angriperen til Adresseavisen.

STOR GLEDE: Mushaga Bakenga scoret Rosenborgs første mål etter 84 minutter mot Stabæk. Her feirer han sammen med Gudmundur Thorarinsson. Foto: NTB Scanpix

Etter å ha dominert og stanget mot Stabæk-forsvaret i hele kampen, vant Rosenborg komfortabelt 2-0. Mike Jensen satte inn RBKs andre scoring på overtid.Etter 1-0-målet var det voldsom glede i Rosenborg-laget. Med Bakenga som midtpunkt stormet hvittrøyene mot de tilreisende trønderne på tribunen.

Her forklarer målscoreren hvorfor:

— Fantastisk støtte

— Vi får en helt fantastisk støtte både hjemme og borte. Jeg hørte våre tilskuere bedre enn Stabæks, sier Bakenga.

— Det blir enda artigere når vi kan feire med fansen, smiler han.

Midtstopper Tore Reginiussen betegner kampen mot Stabæk som veldig solid.

Vil unngå høstdupp

— Litt av utfordringen er å holde trykket og fokuset oppe i hver eneste kamp. Vi ble enige før kampen om å reise hit for å gjøre en profesjonell og solid jobb, forklarer han til Adresseavisen.

Det lyktes Rosenborg meget godt med.

— Vi tok initiativ fra starten. Selv om det tok lang tid før vi scoret, så følte jeg at vi hadde bra kontroll, sier Reginiussen.

Nå handler det om å holde trykket oppe gjennom hele høsten, selv om serien er så godt som avgjort.

— Vi vil gjerne unngå den lille duppen som vi hadde i fjor. Vi har hatt fokus på å holde trykket oppe på hver eneste treningsøkt, sier Reginiussen.

(krever innlogging)