Stabæk 0-2 Rosenborg

NADDERUD: Allerede fra start var det klasseforskjell mellom den suverene serielederen Rosenborg og Stabæk, som kjemper i bunnen av eliteserien. Gjestene fra Trondheim hadde ballen klart mest, men slet i hele første omgang med å komme til målsjanser.

Første skudd på mål kom etter et kvarter, da Christian Gytkjær skjøt fra rundt 14 meter. Stabæk-keeper Mande Sayouba hadde imidlertid få problemer med å avverge scoring.

Sjansefattig

I minuttene etterpå hadde RBK flere tendenser til målsjanser, uten at det ble noe særlig ut av det. Stabæk på sin side skapte veldig lite.

Mushaga Bakenga kom inn fra benken og fikk fart på Rosenborg. Foto: NTB Scanpix

Ved halvspilt første omgang malte RBK-maskineriet stadig mer. Stabæk kom på en sjelden visitt hos Adam Larsen Kwarasey etter 27 minutter. RBK-keeperen stanset Mynor Escoe, som hadde blitt spilt fri av Alanzinho.Stabæk viste litt mer fremover i det siste kvarteret av omgangen, men det var Rosenborg som hadde det klare grepet i de første 45 minuttene.

Flere sjanser etter pause

Etter pause fortsatte Rosenborg å dundre på fremover. Da ble det også flere målsjanser. Fredrik Midtsjø sendte i vei et skudd fem minutter ut i omgangen. Skuddet ble stanset og Rosenborg fikk corner. Ballen endte hos Anders Konradsen, som headet like utenfor. Det var den største målsjansen i kampens første time.

Rosenborg fortsatte å angripe uten å få hull på byllen. Mike Jensen var frempå etter 52 minutter, mens et godt skudd fra Elba Rashani på enda bedre vis ble reddet av Stabæks målvakt noen minutter etterpå.

Magnus Stamnestrø fikk sin debut fra start i seriesammenheng i kveldens kamp. Etter drøye timen måtte han forlate banen til fordel for Mushaga Bakenga.

Avgjorde på slutten

Mens første omgang tidvis var kjedelig, bidro begge lag i større grad til underholdning etter pause. Også Stabæk kom oftere i angrep, noe som igjen åpnet for flere RBK-muligheter.

I rekken av Rosenborg-spillere som forsøkte å få ballen i mål var Bakenga, som et kvarter før full tid mislyktes da han prøvde å sikte mot borte stolpe. Ballen gikk utenfor.

Like etterpå satte Kåre Ingebrigtsen inn Gudmundur Thorarinsson og Matthias Vilhjalmsson. Ut gikk Elba Rashani og Christian Gytkjær.

Så, etter 84 minutters spill, skulle det endelig lykkes for Rosenborg. Det var innbytter Bakenga som headet ballen i mål etter et skudd fra Thorarinsson. Rosenborg-laget løp rett bort til de tilreisende trønderne og viste hvor mye målet betydde.

På overtid hamret Mike Jensen inn 2-0. Dermed kan trønderne juble over tre nye poeng på veien mot et nytt seriegull. Odd vant mot LSK, og RBK leder serien med 15 poeng med 7 kamper igjen.