Tromsøs Marcus Hansson har fått mye oppmerksomhet etter taklingen av lillebror Riise i søndagens kamp mot Lillestrøm.

ALFHEIM: TILs svenske midtbanespiller fikk et voldsomt fokus på seg etter en meget tøff takling på Lillestrøms Bjørn Helge Riise på overtid.Svensken ble belønnet med gult kort av dommer Brage Sandmoen som i ettertid innrømmet at han nok burde ha gitt rødt kort. Taklingen har også vært et stort samtaleemne i sosiale medier i ettertid.

Riises storebror John Arne Riise har skrevet flere tweets om episoden. I et intervju med Sporten.com sammenlignet «skrekktaklingen» med Roy Keanes takling på Alf Inge Håland.

Se video av situasjonen øverst i artikkelen og bedøm selv (OBS! Aftenposten-leser? Se video hos iTromsø her)

– Herregud, det føles ikke riktig i det hele tatt at han sier det. Jeg håper virkelig folk forstår at jeg absolutt ikke er ute etter å skade noen spillere. Jeg håper det går bra med han (Bjørn Helge Riise) og har aldri hatt noen intensjoner om å skade noen spillere med vilje, sier Marcus Hansson.

Storbror John Arne Riise har gitt tydelig uttrykk for hva han mener om Hanssons takling av lillebror Bjørn Helge. Her fra en landslagssamling i 2012. Foto: NTB scanpix

Innrømmer feil fargeMen Hansson erkjenner at han nok burde ha blitt vist ut.

– Jeg har sett taklingen igjen i dag. Jeg kommer litt for hardt inn og med for høy fart. Det ser absolutt ut som det kunne ha blitt gitt et rødt kort der, sier Hansson og legger til.

– Jeg forsøker å vinne ballen, men vi har et veldig kjapt kunstgress på Alfheim og jeg får rett og slett for stor fart. Det er bare å beklage den taklingen, sier svensken.

Dommer Brage Sandmoen la seg i går flat og innrømmet at det burde vært rødt kort, etter at han hadde sett situasjonen på nytt.

– Ikke ondskapsfullt

TILs assistenttrener Bård Flovik erkjenner også at det var en takling i grenseland.

– Han kommer inn med bra fart og stor kraft. Taklingen er ikke ondskapsfull, han går etter ballen, men det blir rett og slett en for røff og tøff takling, sier Flovik.

Han vil ikke spekulere for mye om kortet burde hatt en annen farge.

– Om det hadde blitt rødt, hadde vi måtte godta det. Det er dommeren som vurderer situasjonen der og da, og det kan fort være at det hadde blitt en annen farge, sier Flovik, som skjønner det store engasjementet.

Roy Keane roper til Alf-Inge Håland etter at United-spilleren har blitt utvist for en skrekktakling av nordmannen.

– Vi har ikke hatt mange slike taklinger på Alfheim, så jeg skjønner at det skaper engasjement og debatt. Det er naturlig, sier Flovik.Samtidig mener han ikke «Gutan» skal bli stemplet som et stygt lag.

– Vi er veldig opptatt av «Fair Play». Det er en av våre grunnpilarer. Vi går aldri på banen for å skade motspillere, heller tvert imot. Vi skal være tøff, men real og fair. Det er verdiene vi står for i TIL, sier treneren.

Dommersjefen i NFF, Terje Hauge, sier i dag at han har stor tillit til dommer Brage Sandmoen.

– Det er ingen tvil om at han er god nok til å dømme i eliteserien. Brage har vært uheldig i to kamper og i to situasjoner, men jeg er sikkert på at han kommer til å slå tilbake. Han har full tillit og har vist et høyt nivå over flere år, sier Hauge.