I fjor ble Erik Huseklepp solgt den siste dagen i januar. Interessen fra Bari var forholdsvis fersk, og Huseklepp selv var på Branns treningsleir i Tyrkia så sent som 31. januar. Men salget endte ikke godt, verken for Huseklepp eller Brann. Bari leverte en mystisk bankgaranti og forhandlingene mellom Brann og Bari ble ført pr. telefon og e-post. I timene før overgangsvinduet stengte ble papirarbeidet gjort unna i en fei.

Noe lignende ønsker ikke Brann å være med på igjen. Derfor sier klubbens daglige leder dette, fire dager før overgangsvinduet lukkes:

— I mine øyne er tiden ute.

- Ikke realistisk

Rodolph Austin er for tiden uten agent, etter at det formelle samarbeidet med engelskmannen Philip Graham ble avsluttet i fjor. Roald Bruun-Hanssen understreker at Brann ikke har hørt et kvekk fra potensielle interessenter ennå. Det i seg selv er et klart tegn på at Austin kan belage seg på å spille vårsesongen i den norske eliteserien.

— Vi har ikke hørt noen verdens ting. Jeg kan ikke se for meg at noe skal kunne skje nå. Dersom en klubb er seriøs i sin interesse, vil de først forhøre seg med oss, deretter bli formelle. Så må vi ha en diskusjon internt, deretter i styret. I tillegg er det investorer involvert her. Vi må kunne møtes for å snakke sammen, og det er ingen tvil om at vi må få forelagt en bankgaranti som skal verifiseres av vår egen bank. Nei, det er ikke realistisk med et salg nå.

- Men dere solgte Huseklepp 31. januar i fjor?

— Ja. Nettopp. Vi gjorde oss visse erfaringer den gang.

- Naturlig skritt

Nå er det en stund siden det var overgangsrykter rundt Austin. Jamaicaneren blir 27 år om et par måneder, og begynner å bli så pass voksen at det i seg selv kan skremme interessenter. Når det er sagt, er det slett ikke sikkert Brann ville vegret seg mot å selge. Spilleren har under ett år igjen av en kontrakt han så langt har avvist å forlenge. Jamaicaneren kostet Brann nærmere ti investorfinansierte millioner og man behøver ikke være Mensa-medlem for å innse at dette overgangsvinduet kanskje er det siste som kan skaffe investorene innsatsen tilbake. Kan hende er det derfor Bruun-Hanssen har lukket vinduet, men ikke trukket for gardinene riktig ennå.

— Hvis det kommer noen på banen i siste liten, er vi nødt til å høre på dem. Vi er selvsagt ikke interessert i en ti-på-tolv-løsning nå igjen, men vi må jo behandle et eventuelt tilbud. Men det er sent nå, og jeg ser det ikke som realistisk at noe skjer eller at vi rekker å behandle noe nå.

Neste steg for Brann er å forsøke å få Austin til å signere en ny kontrakt. Det bekrefter Bruun-Hanssen.

- Det er et naturlig neste skritt når det internasjonale vinduet stenger.

Branns plan har hele tiden vært å avvente kontraktsforhandlingene til etter 31. januar. Først da har ledelsen gode nok kort på hånden til å kunne friste med nye år i Bergen. Branns administrativt sportslig ansvarlige, Rolf Magne Walstad, kommer til treningsleiren i Tyrkia først til helgen, og da gjenstår det å se om Austin er villig til å sette seg ned med ham og gjennomføre de første ordvekslingene om fremtiden.