Brann – Rapid Bucuresti 1-2:

Forrige sesongs prissanker var Branns bestemann i gårsdagens 1-2-tap i treningskampen mot Rapid Bucuresti. Ikke mange dagene gjenstår av januar, og ved utgangen av måneden stenger det internasjonale overgangsvinduet.

Austin ser ut til å forbli Brann-spiller, i hvert fall i vårsesongen 2012. — Jeg er ganske trygg på at vi får beholde både Rodolph, Kim (Ojo) og de andre. Det har i hvert fall vært helt stille fra andre klubber , sier Rune Skarsfjord.

Austin tror også at han blir værende.

— Blir jeg, er ikke det noe problem, sier han.

- Er du skuffet over at det ikke har kommet noen bud fra større klubber?

— Jeg gjorde en god fjorårssesong. Men jeg er ikke skuffet. Jeg vet at markedet er dødt, sier jamaicaneren.

- Har ikke bestemt meg

Problemet for Brann er at kontrakten hans går ut etter 2012-sesongen. Igjen risikerer Sportsklubben å stå igjen uten en krone, slik tilfellet var med for eksempel Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli.

Austin kan ikke berolige Brann-fansen med at han ikke føyer seg inn i rekken av dyrekjøpte spillere som forsvinner gratis ved endt kontraktstid.

— Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg ønsker. Derfor vil jeg ikke diskutere noen forlengelse med Brann nå, sier midtbanespilleren, som per i dag ikke har noen skriftlig avtale med noen agent.

Kaptein igjen

I Branns første av to treningskamper på tyrkisk jord var Austin kaptein, slik han var det i forrige treningskamp i Vestlandshallen. Han kan fort bli Branns nye kaptein etter Erik Mjelde hvis han blir i Bergen.

- Kapteinsavgjørelsen tar vi ikke før nærmere seriestart , sier Skarsfjord.

Selv sier Austin at det ikke utgjør noen forskjell om han er kaptein eller ikke. Men en ting er sikkert: Han gir mer lyd fra seg nå enn i starten av Brann-karrieren.

— Som kaptein må jeg ta mer ansvar, sier han.

Fornøyd Skarsfjord

Selv om det ble tap, var Brann gode i går, særlig i 1. omgang. De hadde god kontroll defensivt, men slet litt mer i det offensive spillet.

Før 2. omgang satte Rapid Bucuresti tydeligvis inn noen av sine beste spillere, og de viste hvorfor de ved halvspilt rumensk serie ligger på 3. plass.

-1. omgang er jeg veldig godt fornøyd med. Da var vi best, og vi hadde stålkontroll defensivt. I 2. omgang var Rapid best da de satte innpå en del av sine beste. Men det var mye positivt å ta med seg fra dette , sier Skarsfjord.

Rapid tok ledelsen etter 51 minutter da Zsolt Korcsmár mistet ballen i farlig sone. Utlikningen kom like etter ved Kim Ojo, men det var fortjent nok da Rapid sikret seieren ni minutter før slutt etter en svak pasning fra Fredrik Haugen.

Brann møter sveitsiske St. Gallen neste fredag, også det i Tyrkia.