Internettsøkemotoren Google er et slags barometer på hva vi nordmenn er opptatt av, eller i hvert fall hva vi lurer på. Den idrettspersonligheten vi lurer aller mest på, er fremdeles Petter Northug.

Northug «vant» søkeligaen i både 2013 og 2014, mens han i 2012 måtte se seg slått av Therese Johaug. Den gangen lå Northug på annenplass.

Topp 10 i 2014 gikk utelukkende til langrenn og fotball. Det er én mannlig langrennsløper og tre kvinnelige. Fem VM-spillere i fotball og én – Zlatan Ibrahimovic – som kom seg på listen, selv om han ikke spilte fotball-VM i Brasil.

Ingen norske fotballspillere, heller ikke Martin Ødegaard, kom seg inn på listen.

Google presenterer kurver for når søkene er aller mest populære. Ikke overraskende var langrenn i dytten før og under OL i Sotsji. Petter Northug ble mye søkt på også utenom sesongen, ikke minst etter fyllekjøringen og bilulykken i mai.

Internasjonalt var det litt andre trender som gjaldt. Mest googlete idrettsutøver i 2014 i hele verden, var nummer 10 på listen i Norge; James Rodriguez. Angriperen fra Colombia, som i Norge knapt hadde vært søkt på før juli, tok en hel sportselskende verden med storm under VM, og sikret seg en lukrativ overgang til Real Madrid som resultat.

Også der var en stor hendelse utenfor idrettsbanen viktig. Den tidligere Formel 1-føreren Michael Schumacher kom som nummer to.

Hele den norske listen (2013-plasseringen i parentes):

1. Petter Northug (1)

2. Messi (3)

3. Neymar (5)

4. Ronaldo (4)

5. Therese Johaug (ny)

6. Suarez (9)

7. Marit Bjørgen (ny)

8. Zlatan Ibrahimovic (6)

9. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (ny)

10. James Rodriguez (ny)

Ut av listen: Magnus Carlsen (2), Rachel Nordtømme (7), Cecilia Brækhus (8) og Usain Bolt (10)

Internasjonalt:

1. James Rodriguez (fotball)

2. Michael Schumacher (motorsport)

3. Ray Rice (amerikansk football)

4. Luis Suarez (fotball)

5. Neymar da Silva Santos (fotball)

6. Mario Götze (fotball)

7. Jules Bianchi (motorsport)

8. Francisco Guillermo Ochoa Magaña (fotball)

9. Michael Phelps (svømming)

10. Richard Sherman (amerikansk fotball)