Arne Sandstøs menn feilet hjemme mot Bryne søndag. Foto: Digitalsport

Bryne spilte en bortimot perfekt bortekamp på Varden Amfi søndag ettermiddag. Bortelaget lå bakpå og kontret inn to mål, scoret av Geir Andre Herrem og Sverre Larsen.

Løv-Ham reduserte mot slutten da Sindre Marøy kriget ballen i mål på en corner, men bergenserne klarte aldri å utlikne.

Løv-Ham ligger nå på femteplass, den siste plassen som gir rett til kvalifiseringsspill til eliteserien med 40 poeng. Det samme som Strømmen på plassen bak. De to lagene møtes i Akershus neste søndag. Vinneren av den kampen får spille om opprykk. Blir det uavgjort, kan begge bli snytt for kvalikplass av Bodø/Glimt.

— Kjempemoro

– Det blir kjempemoro å spille den kampen. Det er veldig kjekt hvis guttene får lønn for strevet i form av en kvalikplass etter å ha jobbet gjennom hele sesongen, sier Arne Sandstø, Løv-Hams trener.

Sandstø mener ikke presset var grunnen til at Løv-Ham ikke presterte opp mot vanlig nivå mot Bryne.

Han peker heller på at lagets venstreside manglet i form av suspenderte Paul Addo (venstreback) og Arve Walde (venstrekant). Det gjorde at Løv-Ham fikk færre alternativer, spesielt offensivt.

– Vi manglet Arve og de smarte valgene han tar. Og Paul er offensiv i legningen. Vi fikk ikke det trykket fra venstresiden vi er vant til, sier Sandstø.

Se høydepunktene fra kampen her:

<u>Løv-Ham — Bryne: Høydepunkter</u>

Vurderte Dahl-løsning

Bjørn Dahl var lagets eneste naturlige back mot Bryne. Han spilte høyreback i denne kampen, men har like ofte spilt i midtforsvaret. Hans rutine var savnet sentralt. Begge Brynes scoringer kom etter svakt spill av Løv-Hams midtstoppere Karl Morten Eek og Aleksander Solli.

- Det er riktig at begge våre baklengsmål kom etter at stopperne glapp. Vi diskuterte opp og ned i mente om vi skulle disponere annerledes, men landet på at vi skulle ha Bjørn Dahl som back. I etterpåklokskapens navn kunne vi hatt ham som stopper, vi har virket tryggere med ham der, sier Sandstø.

Sindre Marøy, Løv-Hams målscorer, synes Bryne traff perfekt med sin kampplan.

– De hadde lagt opp en plan om å lokke oss opp og kontre oss i senk. Ære være dem for at de klarte det, sier Marøy.

Også han avviser at Løv-Ham merket presset i en kamp der de kunne så godt som sikret kvalikplassen med seier.

– Jeg merket i alle fall ingenting. Jeg føler bare en enorm lyst til å prestere. Presset er totalt borte. Og uansett føler vi at vi har prestert en kjempesesong, sier Marøy.

Han gleder seg veldig til skjebnekampen mot Strømmen.

– Vi har veldig lyst på en kvalikplass. Det blir litt av en kamp. Det er slike kamper som er gøy å spille, sier Marøy.