Etter 90 minutters spill i Finnmarkshallen hadde Ranheim klart det ingen trodde før denne sesongen.

Men rett etterpå var plutselig kampen om kvalifiseringsplassene til eliteserien vidåpen igjen. Da hadde Altas Martin Nordbye headet inn 2-2 — og snudd opp ned på det meste.

For i en kamp hvor Ranheim spillmessig var førende, var Alta mest effektive. Og da spilte det ingen rolle at både Bodø/Glimt (uavgjort) og Løv-Ham (tap) snublet: Med 2-2 er Ranheim fortsatt på playoffplass, men med dårligere målforskjell enn lagene to og tre poeng bak seg på tabellen.

I klartekst: Nå må laget etter all sannsynlighet slå seriemester Sogndal på hjemmebane neste helg, for å bli værende blant de fem beste.

Det åpnet småskralt for Ranheim i Finnmarkshallen. Etter 35 minutter scoret Thomas Braaten for hjemmelaget.

Trener Per Joar Hansens ord i pausen så imidlertid ut til å ha vært velvalgte, for ti minutter ut i omgangen hadde Kenneth Dokken utliknet etter et straffespark.

Dokken fornektet seg ikke da Ranheim ble tildelt ny straffe bare to minutter senere, og plutselig var laget sikret playoffspill.

Men mot slutten av kampen tok vertene mer og mer over, og da det ble lagt til hele fem minutter, klarte ikke keeper Andreas Lindberg og resten av de blå å stå imot. Først headet Nordbye inn utlikningen, og rett etterpå hadde Alta nok en kjempesjanse.

Nå venter altså Sogndal. Bodø/Glimt - som er tre poeng bak - har Tromsdalen på bortebane.

1. divisjon, 29. runde:

Alta – Ranheim 2-2, Bodø/Glimt – Moss 0-0, Follo – Mjøndalen 2-0, Fredrikstad – Tromsdalen 2-1, Løv-Ham – Bryne 1-2, Nybergsund-Trysil – Strømmen 0-2, Sandnes Ulf – Sarpsborg 2-3.