Carl «Calle» Björk har de to siste sesongene pøst inn mål for Brattvåg. Men det var i 3. divisjon. Som fersking i AaFK har svensken slitt med å få kroppen med på alt hardkjøret.

– Jeg er ikke vant til å trene så hardt og så ofte som det AaFK har gjort denne vinteren. Det har ført til flere «små-greier» med muskulaturen min, og jeg har vel mistet nesten tre uker av oppkjøringen på grunn av skadene. Som stort sett har vært små seneskader, men veldig frustrerende for meg som er ny i klubben , sier han.

Heller ikke i den svenske toppklubben Djurgården, der han var i A-stallen alt som 18-åring, trente de så mye som det AaFK har gjort i vinter.

Kampen vises DIREKTE og gratis på smp.no fra klokka 17.55 i ettermiddag

Uvant kjør

– I Djurgården trente vi som regel én økt pr. dag, av og til to. Her har vi trent to økter hver eneste dag, og det har vært uvant for meg.

Carl «Calle» Björk viste fram dribleferdighetene ved flere anledninger mot Ranheim. Her passerer han Mads Reginiussen. Foto: Torgrim Bakke

Men nå er han tilbake for fullt, virker det som. Og håper inderlig at kroppen nå har blitt vant til de økte belastningene.– Nå ser det mye bedre ut, og jeg har begynt å score på trening igjen også. Det er et godt tegn. Alt føles bedre ut nå, og jeg har fortsatt som mål å spille meg til en spissplass på dette AaFK-laget, fastslår han.

På grunn av skadene har 23-åringen fått lite spilletid i vinterens treningskamper.

Kamptrening

– Jeg har startet én kamp, så har jeg måttet stå over, for så å komme innpå igjen. På La Manga spilte jeg kun de siste 25 minuttene mot Tromsø, og det er klart at jeg trenger kamptrening for å komme opp mot det jeg vet jeg kan. Og som jeg ønsker å vise AaFK, som har satset på meg.

Men noen panikk har ikke Björk.

– Neida, det er en hel måned igjen til seriestart, jeg skal rekke å komme i skikkelig form på den tiden. Ingen fare, og jeg kjenner at formen er på veg, lover han.

Tre om én plass. Björk må belage seg på å kjempe mot i første rekke «Mos» Abdellaoue og Torbjørn Grytten om en plass ved siden av selvskrevne Leke James i AaFK-angrepet. Leke har ikke spilt et sekund til nå i år, men alle vet hva han står for.

Foreløpig er det Grytten og Mos som har fått mest spilletid framme, men uten å gi klar beskjed om at de bør være selvskrevne.

Björk håper på en del spilletid i Bodø torsdag kveld, men nok en gang er det Mos og Grytten som får starte på topp. Så det er viktig for Calle Bjørk å markere seg positivt når han får sjansen i løpet av kampen.

– Calle er på rett veg, ingen tvil, sa Harald Aabrekk i går.

Chat med vår medarbeider under kampen: