Mandagens oppkjøringskamp mellom Manchester United og Manchester City er avlyst etter at kraftig regnvær har ødelagt banen i Beijing.

Det bekrefter Manchester United på sin Twitter-konto.

– På grunn av værforholdene har turneringsarrangøren og klubbene besluttet å avlyse kveldens kamp i International Champions Cup, skriver klubben.

Kraftig regnvær i den kinesiske hovedstaden søndag skapte usikkerhet om kampen kunne gå som planlagt. Selv om det var opphold mandag, var gressmatten på OL-stadion Bird's Nest så dårlig at arrangøren så seg nødt til å avlyse.

I en uttalelse opplyses det at det er umulig å gjennomføre kampen en annen dato på grunn av reiseplaner og sportslige forpliktelser.

– Vi tok denne beslutningen i fellesskap i spillernes interesse. Vi var usikre på om spillerne ville være i stand til å levere en forestilling som ville innfridd fansens høye forventninger til turneringen, sier Patrick Murphy, som er talsmann på vegne av International Champions Cup.

Kritiske trenere

Oppgjøret skulle være det første Manchester-derbyet utenfor England i løpet av klubbenes 140 år lange historie.

Avlysningen blir antakeligvis godt mottatt av José Mourinho og Pep Guardiola som begge har uttrykt bekymring for forholdene i Kina. I tillegg til dårlig banekvalitet, har høy temperatur og luftfuktighet vært en utfordring for engelskmennene.

Mourinho erklærte at hans eneste mål for oppkjøringskampen mot Manchester City var å fullføre med en skadefri tropp.

– Jeg syntes Beijing er fint, men forholdene er ikke bra. Resultater er ikke viktig i en oppkjøring, men det er synd at vi må trene og spille i dårlige forhold. Etter vi er ferdig her vil jeg ta med spillerne mine hjem trygt og uten skader. Det er mitt ene mål på mandag, sa Manchester Untied-manageren på søndagens pressekonferanse.

Måtte flytte trening

Lagene skulle i utgangspunktet trene på Bird's Nest søndag, men var nødt til å flytte treningen til Olympic Sports Centre på grunn av baneforholdene.

Både Manchester United og Manchester City tapte sine første kamper på Kina-turneen. United ble knust 4-1 av Borussia Dortmund, mens Guardiola tapte 0-1 for sin tidligere arbeidsgiver, Bayern München.

Manchester United reiser tilbake til England og fortsetter oppkjøringen med en treningskamp mot Galatasaray i Göteborg neste lørdag. Da er det ventet at Zlatan Ibrahimovic får sin uoffisielle debut. Manchester City møter Borussia Dortmund i Kina på torsdag. Den kampen skal gå som planlagt, står det i uttalelsen, men det vil ikke kåres noen vinner i turneringen.

(©NTB)