Det er bare en treningskamp Manchester United og Manchester City skal utkjempe i Kina mandag. Vi vil imidlertid se konturene av et nytt kapittel i det som har blitt den kanskje mest omtalte trenerrivaliseringen siden årtusenskiftet.

Med Pep Guardiola på plass i City, og Mourinho ved roret i United, er forventningene skyhøye til anspente oppgjør mellom byrivalene de neste sesongene.

Trenerduellen mellom Guardiola og Mourinho er for lengst skrevet inn i historiebøkene i Spania. Det er historien om Guardiolas blendende pasningsfotball mot Mourinhos kompromissløse disiplin.

Manchester Uniteds første kamp i Kina endte med smått pinlige sifre. Les mer her.

Stort sett var det Guardiola som vant på gressmatten. De to sesongene da de trente hver sin spanske storklubb, stakk de av med én ligatittel hver, men kun Guardiola klarte å vinne Champions League i den perioden, i 2010-11-sesongen, da et svært defensivt Real Madrid-lag ble slått i semifinalen.

Det spørs imidlertid ikke om Mourinho vant på pressekonferansene. «Hvilket kamera tilhører José?» spurte en frustrert Guardiola under en pressekonferanse i 2011. Da hadde Mourinhos uttalelser om hvordan Guardiola klaget på dommere vippet Barcelona-treneren av pinnen. Banneordene fløy, og det sier mye at Guardiola ville finne et kamera for å svare direkte på Mourinhos stikk.

Mourinho har valgt sin kaptein: — Det er en selvfølge.

- Ville brukt uhøflige ord

Med alle historiene mellom dem, er det ikke uventet at engelske medier for lengst har begynt å fråtse i historiene om den legendariske trenerrivaliseringen. De to stjernetrenerne har imidlertid gjort sitt ytterste for å avdramatisere konflikten - enn så lenge.

Lørdag fikk en journalist frem Mourinhos temperament ved å spørre om hvorvidt portugiseren ville ta Guardiola i hånden før mandagens treningskamp. Journalisten ble kraftig irettesatt av Mourinho.

— For å bedømme det spørsmålet ville jeg brukt noen uhøflige ord, sa Mourinho irritert, før han la til:

— Selvfølgelig vil vi ta hverandre i hendene. Hvorfor skulle vi ikke gjøre det? Jeg skjønner ikke hvorfor han blir spurt om det, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg blir spurt om det.

Guardiola svarte på en lignende måte da han fikk spørsmålet tidligere denne uken.

— Selvfølgelig, vi er høflige menn. Hvorfor ikke? Hvorfor skal jeg ikke ta ham i hånden? sa Guardiola.

Tidligere i sommer har Pep Guardiola fortalt at han vil ta José Mourinho ut på middag når de er tilbake i Manchester. Mourinho har også minnet om at de tilbragte fire år sammen i Barcelona rundt årtusenskiftet, da Guardiola fortsatt var aktiv som spiller og Mourinho tilhørte trenerapparatet.

Begge managere er imidlertid frontfigurene i hvert sitt ambisiøse prosjekt denne sesongen - og kun én av dem kan lykkes i ligaen. Dermed kan den gamle rivaliseringen fort gnistre til i løpet av fotballåret.