Fotballforbundet la mandag frem en rapport om norske toppklubbers økonomiske status i første halvdel av 2011. Stabæk var ikke langt unna toppkarakteren grønt på NFFs trafikklysbaserte skala, ifølge Ingebrigt Steen Jensen. Det på tross av at bærumsklubben så seg nødt til å selge både Veigar Pall Gunnarsson og Henning Hauger i sommer — det etter tidspunktet som NFF-godkjenningen er basert på.

En annen klubb som har slitt er Start, som trenger å spa opp fem millioner kroner i løpet av høsten, men også de leverte godt nok for NFF i første halvdel av året.

Gjeld: Kroner null

15 av 16 klubber fikk gult lys og tommelen opp av NFF, mens Fredrikstad fikk rødt og er underlagt forbundets oppfølgingssystem.

- Vi får en ok score, blant annet fordi vi ikke har gjeld, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Men for at Stabæk skulle ha noe håp om å klare å betale regningene sine og beholde den nullen i høst, måtte de selge to av klubbens største stjerner. Det sikret ikke bare penger inn, men fjernet også store lønnsutgifter. Hvis ikke kunne de fått slitt mer ved neste anledning.

- Det ser ut som vi drifter 2011 omtrent i balanse, etter spillersalgene. Vi opplever i hvert fall at vi har kontroll, og at vi berger både positiv egenkapital og lisens for 2012. Det betyr eliteseriespill for Stabæk også neste sesong, sier Steen Jensen.

Stadionsituasjonen avgjørende

Dermed er ikke Stabæk i noen akutt pengenød.

- I det lille perspektivet er det ikke så halvgærent nå. Men det større er det verre med, sier Steen Jensen og sikter til stadionsituasjonen.

Fortsatt jobber Stabæk for å kunne spille på Telenor Arena også neste sesong, noe vil sikre doble inntekter sammenlignet med en retur til Nadderud.

- Og det igjen påvirker selvfølgelig hvor godt lag vi kommer til å ha, sier «Mr. Stabæk».