NFF la i dag frem sin rapport om økonomien i norsk fotball i første halvdel av 2011. Og ikke alt er rosenrødt.

I hovedsak er det i Toppserien at de største økonomiske utfordringene er. Flere klubber trues av lisensnekt foran neste sesong.

Begge trøndelagsklubbene i Toppserien er blant dem som sliter mest. Trondheims-Ørn s økonomiske problemer har lenge vært kjent. Sammen med byrival Kattem, Amazon Grimstad og Linderud-Grei er de pålagt ekstraordinær rapportering fordi de ikke klarte å halvere sin negative egenkapital innen fristen.

I sin rapport skriver NFF at klubbene står i fare for å miste klubblisensen etter 31. oktober.

Alta i fare

Også i 1. divisjon sliter flere klubber med å oppfylle kravene som er satt til dem. I NFFs trafikklyssystem har Randaberg, Alta, Ranheim, Asker, Ham-Kam og Kongsvinger fått rødt lys.

Av disse står Alta i fare for å miste lisensen fra 31. oktober, ettersom de verken har nådd sine mål i NFFs finansielle oppfølgingssystem eller klart å halvere den negative egenkapitalen.

Rødt lys for FFK

I Eliteserien ser det langt lysere ut. Med unntak for Fredrikstad er alle klubbene «friskmeldt» i den forstand at de ikke lenger er en del av Finansielt Oppfølgingssystem, som er NFFs handlingsplan for klubbene i rød sone i de to øverste herredivisjonene.

— Dette viser at det finansielle oppfølgingssystemet som ble vedtatt av Forbundsstyret virker godt. Jeg må likevel påpeke at det gjenstår en del arbeid i forhold til å balansere inntekts- og utgiftssiden over tid, sier leder for klubblisensnemnda, Jan Løkling, til fotball.no.

Bodø/Glimt er for øvrig den eneste klubben som har fått grønt lys av NFF - de øvrige godkjente har gult.