— Jeg har et stort hjerte for denne klubben, sier Reitmaier til Aftenposten.

Førstevalget Heinz Müller må stå over søndagens kamp mot Sandefjord på grunn av rødt kort mot Stabæk. De to andre keeperne er også satt ut av spill.

Gamlefar Reitmaier blir løsningen i år som i fjor.

Singapore

— Jeg kan ikke garantere for at jeg er i 100 prosent form. Jeg har ikke fått trent så mye, men jeg kommer akkurat fra veldedighetskamper i Singapore og i Hongkong, og i de kampene gikk det veldig bra. Foruten det har jeg trent litt for meg selv hjemme i Tyskland, men ikke spilt for noen klubber etter LSK. Det har vært så kaldt, sier Reitmaier.

I dag kommer han til Norge. Med ekspressfart skal lisensen betales til Norges Fotballforbund, og profflisensen med klubben er i boks. Reitmaier har hele tiden vært medlem av LSK, dermed blir alt en formalitet.

Sist Reitmaier var i klubben hadde han drakt med tallet 41 på ryggen. Denne gang blir det 42!

— Å få ham hit nå føles godt. Men kommer han hit når han er 52 år, vil jeg bli bekymret. Da har vi i klubben gjort noe alvorlig galt, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft og smiler.

Ja fra kjæresten

I fjor vurderte Reitmaier å bli i Lillestrøm etter sesongslutt, men kjæresten satte foten ned. Hun ville hjem til Würzburg. I går måtte Reitmaier igjen snakke med kjæresten før han fikk ja til et nytt Norges-opphold.

— Det er i orden. Hun har forståelse for dette her, sier han.

— Hvordan reagerte du på forespørselen fra LSK?

— Jeg synes det er litt rart, overraskende, men jeg ser veldig frem til søndagens kamp. Jeg hadde et herlig opphold i fjor. Jeg elsker denne klubben og fansen.

— Hva har du gjort i tiden etter LSK?

— Jeg har vært pappa for barnet mitt, ellers ikke gjort så mye, men nytt friheten.

Publikumsfavoritt

Nå har han alene klart å gjøre en tilsynelatende ordinær fotballkamp på Åråsen til å bli en publikumsfavoritt. LSK- Sandefjord er ikke i utgangspunktet den mest interessante kampen.

— Vi tror på ekstra publikumsoppmøte nå. Alle som vil se Reitmaier igjen har nå muligheten, sier manager Fjørtoft og gnir seg i hendene.

Hvor lenge? Sist sesong ble Heinz Müller skadet. Jan Åge Fjørtoft ringte Reitmaier, folk lo av hele overgangen, men tyskeren overbeviste i 24 kamper og henviste en frustrert Müller til innbytterbenken. Etter planen skal Reitmaier bli i LSK frem til 8. juni. Men hva hvis han storspiller igjen? Skal han da sendes hjem til Tyskland uansett?

Jeg tenker bare på kampen førstkommende søndag, sier hovedpersonen.

— Han er med i to seriekamper, sier Fjørtoft.

Men spiller Reitmaier tre seriekamper, og LSK blir seriemester, ja, da blir det faktisk gull på "comeback-kid"!