KRISTIANSUND-NEST-SOTRA 1-1

Nest-Sotra fikk en alle tiders mulighet til å skaffe seg tre sårt etterlengtede poeng mot Kristiansund søndag. Stillingen var 1–1 da Kristiansunds Sverre Økland ble utvist på overtid av første omgang, og strilene fikk spille en hel omgang mot ti mann.

Men et defensivt orientert hjemmelag gjorde oppgaven vanskelig for Nest, som aldri klarte å avgjøre kampen.

Steffen Skålevik scoret Nest-Sotras mål mot Kristiansund. Her jubler han over et mål mot Ullesaker/Kisa i november 2015. Foto: DIGITALSPORT

Med tre poeng ville Nest-Sotra hatt heng på lagene over dem på tabellen, det ene poenget gjør at bunnlaget fortsatt har seks poeng til trygg grunn.— I den situasjonen vi befinner oss i, så er ett poeng nesten uten betydning for oss. Vi trenger trepoengere, sier trener Ruben Hetlevik, som likevel var fornøyd med lagets innsats.

— Innsatsen var bra, men jeg er skuffet over at vi ikke klarte å skape mer mot ti mann, sier han.

Ny Skålevik-scoring

Det var Kristiansund som tidlig tok ledelsen i kampen, da Aliou Coly headet ballen i mål etter 23 minutter. Fire minutter før pause utliknet Nests toppscorer Steffen Lie Skålevik ledelsen etter en corner, så da Økland ble utvist kun noen minutter senere, virket sjansen for en etterlengtet Nest-seier stor.

— Hvorfor klarte dere ikke å utnytte overtallet?

— Kristiansund var ikke interessert i angripe. De brukte minst mulig krefter og mest mulig tid. De gjorde det vanskelig for oss og vi klarte ikke å score på sjansene våre, sier Hetlevik.

At Åsane og Ranheim, som ligger på plassene over nedrykksstreken, også tok med seg henholdsvis tre og ett poeng fra runden, var ikke akkurat til hjelp for de grønne nederst på tabellen.

— Vi kan ikke tenke på hva andre lag gjør. Vi vet at vi må ha over 30 poeng for å holde oss, det er det eneste vi fokuserer på, sier treneren.