Forholdet mellom Michael Schjønberg og Nest-Sotra fikk en brå slutt. Den danske treneren som kom til den lille klubben med et ønske om å profesjonalisere den, fikk i mai sparken etter bare syv seriekamper.

I måneden som fulgte har de to partene forhandlet om en sluttpakke for Schjønberg, en avtale som etter mye om og men ble undertegnet i juni.

— Jeg er jo ikke helt fornøyd. Jeg jobbet for å få penger tilsvarende min toårskontrakt, men det var ikke mulig. Sånn er det bare, sier Schjønberg.

- Begge er nok misfornøyde

BT erfarer at avtalen omfatter 600.000 kroner fordelt over ett år til dansken.

— Å sparke en trener er ikke noe vi vil og det koster alltid penger for klubben. Vi mener det koster oss litt mye og han mener nok at han har fått lite, så han er nok litt misfornøyd og vi er litt misfornøyd, sier styreleder Ole Kårtveit og legger til:

— Det er jo personer vi snakker om, så det må gjøres skikkelig. Schjønberg hadde en gyldig arbeidskontrakt og har behandlet dette helt ok. Det har ikke vært noen konflikt.

Men forholdet mellom Schjønberg og styret har aldri vært helt slik den tidligere Bundesliga-mesteren hadde håpet. Styret som ansatte Schjønberg ble skiftet ut en måned etter ansettelsen, og treneren følte ikke at det nye styret, ledet av Kårtveit, dro i samme retning.

— Da jeg kom hit hadde jeg en god prat med styret om hvordan vi ønsket å gjøre ting, men en måned senere ble det styret skiftet ut. Det nye styret ville én vei, mens jeg ville den andre. Jeg ønsket å gjøre Nest-Sotra mer profesjonell og gikk 100 prosent inn for det, sier Schjønberg og legger til:

— Jeg hadde en plan for hvordan klubben skulle ta nye steg, men jeg kunne ikke utføre den alene.

Dårlig kommunikasjon

48-åringen peker blant annet på at han ikke fikk anledning til å hente inn de rutinerte spillerne han ønsket seg.

— Det var umulig å foreta seg noe på overgangsmarkedet, for budsjettet ble først satt tre uker før sesongstart. Det nye styret måtte jo se gjennom alt mulig, sier han.

Schjønberg hentet blant annet de tidligere Vålerenga-spillerne Hassan Rahmani (19) og Ali Iqbal (20) til klubben.

- Følte du deg motarbeidet av styret?

— Det var ikke mye kommunikasjon mellom oss. La oss si det sånn.

Nests styreleder kjenner seg ikke igjen i karakteristikken.

— Han får stå for det han sier, men jeg kjenner meg ikke igjen. Jeg følte kommunikasjonen mellom oss var bra, og vi ga Schjønberg mulighet til å hente de spillerne han ønsket. Vi har ikke motarbeidet ham, sier Kårtveit.

Klandrer ikke spillergruppen

Siden Schjønberg fikk sparken i Nest-Sotra, har den sterke spillergruppen i klubben vært et mye omtalt tema. Deres misnøye med det nye regimet har på mange måter fått skylden for at det nå er Ruben Hetlevik og Steffen Landro som leder første divisjons bunnlag.

Men dansken vil ikke klandre dem for fiaskoen.

— Jeg ville gjøre ting på en litt annen måte, så jeg visste at det ville komme reaksjoner. Og det kan godt hende at de har snakket om det rundt meg, slik man gjør når det kommer en ny sjef i næringslivet også. Men så lenge ingen tok det opp med meg direkte, så kan ikke jeg si at det har vært et problem, sier han.

- Hva mener du gikk galt?

— Alle snakker om starten de fikk for ett år siden, den ville jeg at klubben skulle glemme. Når en ser på hvilke lag vi møtte de første fire-fem kampene, så var alle utenom Åsane bedre lag enn oss – likevel ble vi ikke rundspilt. Jeg er skuffet over at styret kun så på resultatene og ikke fotballen vi spilte, sier Schjønberg, som for tiden er i Danmark og besøker sine barn.

Selv har han et ønske om å fortsette sitt trenervirke, enten som hovedtrener eller assistent, i Norge. Derfor bor han fortsatt i leiligheten ute på Solsvik mens han venter på den riktige telefonen.