17-åringen misset på Branns siste straffei cupkampen mot Sarpsborg. Han ble umiddelbart omfavnet av lagkameratene etter bommen.

Men i møte med ivrige barn på fotballskole, var det lett for Hansson og lagkameraten Eirik Birkelund å glemme skuffelsen etter tapet. 130 barn på Vestsiden-Askøys fotballskole på Ravnanger koste seg torsdag sammen med de to heltene. Og ja, det var langt mer idoldyrking enn sure oppstøt fra de ivrige knøttespillerne.

— Se eg triksar! Ka e din rekord? Du kan vel trikse sånn 150 millioner ganger, du?

Ingen kommentarer om missen

Hansson er helt åpenbart en dyktig ballsjonglør, men om han oppfyller forventningene til Vestsiden-guttene er heller tvilsomt. Da var det nok verre for unge Hansson å svare på en annen pjokks henvendelse:

— Synes du også Brann e dårlig?

Til alt hell var de 130 fotballbarna trolig under dynen da Hansson kvelden i forveien la ballen til rette elleve meter fra målet. Han hadde ikke fått en eneste kommentar fra barna.

- KOSELIG: Eirik Birkelund var en meget engasjert gjesteinstruktør på fotballskolen til Vestsiden-Askøy. Foto: Anders Pamer

— Nei, det virker egentlig som de synes det var stas at vi stakk innom.

Han får støtte av Eirik Birkelund, som BT kåret til Branns beste spiller mot Sarpsborg:

— Jeg har ikke hørt noe om cupkampen, de lå nok og sov. Men det er desto flere spørsmål om det at vi tapte 0-4 mot Sogndal, smiler Birkelund.

— Smeller den i vinkelen neste gang

Begge de to blonde guttene ble hentet av Rikard Norling til Brann, men ingen av dem klarte å vinne svenskens gunst. Nå later det derimot til at de to har en annen "standing" under den nye treneren. Birkelund er fornøyd med jobben han utførte:

— For min egen del, ble det en positiv opplevelse. Det er lenge siden jeg startet en kamp, det var i 1. runde mot Os. Det var deilig. Men samtidig har jeg vært ute med skade en stund, så jeg kjente det godt i beina allerede før pause, sier Birkelund.

Hansson ser også to sider av utfallet av kampen.

— Egentlig er jeg fornøyd med det jeg gjorde, det er bare så synd at jeg bommet på den straffen.

- Du frykter ikke å bli husket for den missen?

— Neida, det skal ikke skje. Jeg får bare smelle ballen i vinkelen neste gang, smiler han skjevt.

Brann-spillerne reiser i disse dager rundt til en rekke fotballskoler i fylket for å sette en ekstra spiss på opplevelsen for rekruttene. Begge synes det er morsomt, og de tok seg god tid på Askøy.

— Dette er ikke stress, det er bare koselig. Og vi ser jo at de synes det er gøy, sier Birkelund.

Hør ukens Brann-podcast her: