MOLDE: Klokka 16.00 i ettermiddag leder Uwe Rösler sin første trening med MFK. Vikartreneren mener det er helt avgjørende at spillerne forstår alvoret. Skal MFK overleve i eliteserien må alle gi 100 prosent for klubben.

– Jeg vil utelukkende fokusere på framtida. Jeg kan ikke forandre fortida. Men jeg vil fortelle spillerne klart hva jeg forventer av dem, sier Uwe Rösler til Romsdals Budstikke.

– Vi skal være mye sammen. Og da må vi ha noen regler for hvordan ting skal være. Disiplin og respekt er viktige stikkord. Alt vi gjør skal ha et mål: Å sikre eliteseriespill for Molde neste sesong.

På flyttefot

Statistikksenter Eliteserien:

Den tyske trener var egentlig godt fornøyd med tilværelsen som ekspert i Tv2 da MFK tok kontakt. Sammen med familien er Rösler på flyttefot. Ikke til Molde. Men til Manchester. Nå må familien belage seg på at Rösler blir lite hjemme de neste månedene.

– Jeg vil si tusen takk til Tv2 som løste meg fra kontrakten. Jeg er også takknemlig overfor familien. Vi er i ferd med å flytte til England. Men kona ga meg grønt lys for to måneder i Molde, sier Rösler.

– Er det aktuelt å fortsette i Molde utover denne sesongen?

– For meg er de neste åtte kampene det viktigste. Etter det vil jeg gå tilbake til de forpliktelsene jeg har til Tv2, til min kone og til min familie. Så får vi se, sier Rösler.

Ny treningshverdag

På treningsfeltet vil Uwe Rösler bygge sitt lag. Han varsler kortere økter og høgere intensitet. I tillegg vil han jobbe mye med den mentale biten.

– Vi vil snakke mye sammen. Gi trygghet og skape selvtillit. Jeg vil snakke med de viktigste spillerne. De er viktige for å bringe beskjedene inn i laget. Jeg håper spillerne er åpne for nye ideer, sier Rösler som krever at spillerne gir alt for klubben.

– De neste to månedene skal alt dreie seg om Molde. Vi må alle være dedikerte. For meg betyr det lite tid med familien. Vi må alle gjøre noen offer.

Selv om det står mye på spill ønsker Rösler ikke å fokusere på de negative konsekvensene av å tape.

– Det er viktig at vi ikke blir nervøse og mister hodet. Vi kan ikke ha gode spillere ute med karantene hver uke. Vi må være fokuserte og dedikerte.

Skryter av Jonevret

Moldes nye trener holder kortene tett til brystet når det gjelder taktiske vurderinger og formasjon. Men han er klar på at det er noen områder han vil fokusere spesielt på.

– Defensiv organisering og ballpress skal vi jobbe med, sier Rösler.

Selv om han ser stort forbedringspotensial i MFK skryter han av sin forgjenger. Han er også oppmerksom på den støtten Kjell Jonevret har hatt i byen og blant supporterne.

– Jeg har stor respekt for mine kolleger. Jeg synes Kjell Jonevret har gjort en god jobb i løpet av den tida han har vært i Molde. Jeg er helt sikker på at han snart vil være tilbake i gamet.

Selv ber han eventuelle tvilere se på resultatene fra hans tid i Lillestrøm og Viking.

– Gunnar og jeg tror på det vi holder på med. Jeg håper folk vil gi oss en fair sjanse.