MOLDE (rbnett.no): — Dette er en trist dag. Jeg har en dårlig følelse i magen, og er veldig lei meg. Jeg sitter her med litt dårlig samvittighet, for det er tross alt vi spillerne som har prestert så dårlig at Jonevret måtte gå, sier kaptein Daniel Berg Hestad til Rbnett.

Nyheten om at Jonevret var ferdig som Molde-trener slo ikke ned som noen bombe for kapteinen.

— Jeg visste det var en overhengende fare for at dette kunne skje. Som kaptein er jeg blitt informert en del underveis, og styret har også rådført seg med meg ved en del anledninger, sier han.

- Hva har de rådført seg om?

— Det har vært spørsmål som har gått på situasjonen i laget, forholdet mellom spillerne og trenerne, hvor vi sto hen og hva vi skulle gjøre videre, sier Hestad - og understreker at han ikke har vært med på å ta noen avgjørelse.

Kjell Jonevret kom til Molde i desember 2006. Den karismatiske svensken har betydd mye for klubben i de snart fire årene han har vært trener, forteller Hestad.

— Han fikk inn en positivitet i laget som vi hadde savnet. Han er en spesiell leder, og representerer en lederstil jeg har stor sans for. Han er en positiv fyr som det er veldig lett å bli glad i. Og det har vi blitt, sier han.

(Artikkelen fortsetter)

TØFF DAG: Styreleder Erik Berg i Molde FK ( i midten) forteller pressen at Kjell Jonevret (til venstre) er ferdig som trener i Molde. Til høyre Moldes adminstrerende direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen. (Foto: Scanpix)

— Rar stemning

Tirsdag ankommer Uwe Rösler og Gunnar Halle Molde. De har kommet til enighet om et engasjement på tre måneder med klubben. Med åtte kamper igjen å spille, går det mot en svært spennende serieinnspurt for de blåhvite.

— Jeg oppfatter Rösler som en bestemt trener. En som vet hva han vil og som har klare meninger. Det kan slå positivt ut for oss, sier Hestad.

Vegard Forren ble hentet til Molde i 2007 - av nettopp Kjell Jonevret. Han forteller til Rbnett at svensken har hatt stor betydning for hans fotballkarriere.

— Kjell har betydd mye for meg. Han har hatt troa på meg hele veien, og ga meg tillit fra første stund, sier midtstopperen.

Forren beskriver følgende scenario i Molde-garderoben tidliugere i dag.

— Det var litt rar stemning. Erik Berg kom inn sammen med Kjell i det vi var i ferd med å gjøre oss klare til trening. Da kom beskjeden om at de valgte å la ham gå, sier han.

Roser klubben

Selv om Forren var litt overrasket over at treneren måtte gå, berømmer han klubben for å vise handlekraft og styrke.

— Det er tøft gjort av klubben. De visste at noe måtte gjøres, og da er det gjerne slik at det går utover treneren. Løsningen de har kommet frem til kan vise seg å være bra for oss, sier han.

22-åringen har ikke tatt farvel med verken Kjell Jonevret eller Erling Moe ennå. Men han håper den tidligere trenerduoen tar seg tid til å si noen siste ord til spillergruppa.

— Jeg regner med at vi får noen siste ord på veien.

Forventer tøff disiplin

Aksel Berget Skjølsvik synes sparkingen av Kjell Jonevret kom veldig brått. Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt han synes det er en riktig avgjørelse eller ikke.

Den nye trenerduoen har han imidlertid helt klare forventninger til.

— Rösler er ganske hard, så det blir vel innført tysk disiplin i laget. Jeg tror de kan gjøre en god jobb, men det synes jeg også Kjell har gjort. Det vi må konsentrere oss om nå, er å jobbe sammen for å unngå nedrykk, sier Skjølsvik.

Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte: