MOLDE (rbnett.no): Svensken så svært preget ut under pressekonferansen som begynte på Aker Stadion klokken 11.30 mandag formiddag. Etter å ha sagt noen oppsummerende ord om sin tid i klubben, kjempet han en stund mot tårene.

Overfor Rbnett innrømmer svensken, som kom til Molde i desember 2006, at han forlater klubben med tungt hjerte.

— Jeg er kanskje lettet om noen dager, men akkurat nå er det bare trist. Folk i Molde har vært veldig snille mot meg, og jeg har blitt veldig glad i denne byen , sier Jonevret.

Følte det på seg

Styret i Molde begynte jobben med å finne en erstatter for Jonevret allerede etter Rosenborg-kampen 22. august. Svensken påpeker at han ikke var overrasket da beslutningen ble fattet.

— Vi har jo en dialog hele tiden. Det kommer til en viss grense, hvor panikken begynner å spre seg blant sponsorer og styremedlemmer. Jeg har jo gått med en følelse av at noe ville skje, jeg er ikke helt dum, sier han.

Kjell Jonevret overtok som trener for Molde i 2007, etter at klubben hadde rykket ned til 1. divisjon. Svensken ledet klubben til seier på nest øverste nivå, og til trygg grunn i eliteserien den kommende sesongen.

I 2009 ble både han og spillerne hyllet, etter å innkassert sølvmedalje i serien og 2. plass i cupen.

- En fantastisk reise

— Da jeg dro til Molde, sa mange: Herregud, hva skal du der? Jeg hadde andre tilbud jeg også kunne gått for, men jeg ønsket å dra til en liten, rolig plass. Jeg så potensialet i klubben.

— På den tiden fikk Molde mye kritikk fra omgivelsene, og folk hadde sluttet å gå på kamp. Dette var en herlig utfordring, tenkte jeg. Jeg vil tenke tilbake på tiden i klubben som en fantastisk reise. Det var surt at vi ikke vant cupfinalen, men jeg er likevel stolt over å ha vært delaktig i klubbens beste sesong noensinne, sier Jonevret.

Han understreket mandag at han var sterkt motivert for å fortsette i treneryrket. Likevel har han det ikke travelt med å finne seg en ny arbeidsgiver.

— Jeg vet ikke hva som skjer nå, men jeg skal i hvert fall dra hjem og treffe barna mine. De har ikke sett pappa mye. Pappa har nemlig jobbet hardt for at det skulle gå bra med Molde, sier han.

Molde FKs nye trenerteam har sin første arbeidsdag tirsdag, og Molde innkaller i den forbindelse til pressekonferanse klokken 12.00.

Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte: