SKAPER ENTUSIASME: - Dalglish er rett mann til å få på plass selvtilliten, tror Pål Chr. Møller. Foto: Scanpix

Side opp og side ned er skrevet om Kenny Dalglish' tilbakekomst som Liverpool-sjef. Fansen håper Dalglish vil gjenta suksessen fra sist gang han hadde manager-ansvaret i klubben, og kveldens bortekamp mot Blackpool er hans første sjanse i Premier League til å vise at han fortsatt har teken.

— Dette er det første skrittet. Kampen i kveld er en kamp der alle får sjansen til å vise at de har en fremtid i Liverpool, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb.

- Solid inntrykk

Han er fornøyd med grepene Dalglish har tatt etter at han overtok for Roy Hogdson.

- Han har gjort et solid inntrykk, og sagt de riktige tingene. Snakket om samhold, det å jobbe hardt og brette opp ermene. Han er nok en mann som er flink til å skape samhold, sier Møller til adressa.no.

Det er ord supporterne liker å høre, og supporterlederen tror det har god innvirkning på Liverpool-spillerne også.

- Hodgson kom med uttalelser som at han bare hadde arvet laget, og ikke fått tid til å bygge opp et lag. Man kan være enig i noe av det han sa, men sier du sånn som en leder skaper du ikke entusiasme blant de ansatte. Dalglish snakker på en helt annen måte, og sier at alle egentlig er gode nok. At alle vil få sjansen, men at de også må yte sitt ytterste. Han aksepterer ikke noe mindre enn det. Han sier ikke at noen er for dårlig, selv om han også kanskje ser at laget trenger forsterkninger, sier Møller.

Tror på maksimal innsats

Kveldens bortekamp mot Blackpool, som ligger på plassen under Liverpool, med like mange poeng og én kamp mindre spilt, er viktig, påpeker han.

— Denne og den mot Everton til helgen er utrolig viktige. De spillerne som har tenkt å være i Liverpool fremover må yte sitt ytterste, helt klart. Det er en ganske stor usikkerhet som har spredt seg i laget, de spiller med lav selvtillit, og det snur seg ikke over natten. Men jeg er ganske sikker på at innsatsen i dagens kamp kommer til å være maksimal, sier han, og understreker at fansen ikke forventer seg mirakler.

- Jeg er sikker på at Dalglish er rett mann til å få selvtilliten inn i laget. Men vi skal ikke tro at vi nå får 18 strake ligaseire, selv om det hadde vært helt greit det, sier Møller.