Start får ingen bot eller straff fra Norges fotballforbund etter Christer Paulsen, som er leder for privatmarkedet i Start, la ut kommentarer om dommer Svein-Erik Edvartsen på sin facebook-profil etter Starts 1-1-kamp mot Tromsø.

Fotballforbundet skriver i en pressemelding at de ikke vil straffe Paulsen eller Start. NFF legger vekt på at uttalelsen kom på Paulsens private Facebook-side og ligger med det utenfor Starts ansvarsområde. De ser uansett alvorlig på hendelsen:

— Påtalenemnda vil derfor understreke at de uttalelser Christer Paulsen la ut på sin Facebook-side, og som inneholder personkarakteristikker med rasistiske undertoner, er uakseptable og sterkt beklagelige. Samtidig er det et faktum at det går en grense for når det er mulig for idrettens og fotballens organer å påtale og straffe uønsket adferd, sier leder i Påtalenemnda, Egil André Berglund.

...«Denne Tandori dommeren må virkelig finne seg et annet yrke..... FINN PÅ NOE ANNET OG GNI KRYDDERET UT AV ØYNENE», skrev Paulsen på sin åpne profil på Facebook etter uavgjortkampen i Kristiansand.

Start har beklaget episoden ved flere anledninger.

- Vi har registrert at IK Start og Start Toppfotball AS har tatt klar avstand fra Paulsens ytringer. Klubben har også innskjerpet sine kjøreregler for bruk av sosiale medier som Facebook og Twitter som følge av denne saken. Vi mener derfor at det ikke er grunnlag for å anlegge sak mot IK Start for de ytringer Christer Paulsen har fremført, sier Berglund.

— Tilbakemeldingen kom veldig kjapt. Vi tar NFFs pressemelding til etterretning og håper vi kan legge dette bak oss nå, sier amdinistrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad til fvn.no.