BRANN STADION (bt.no): — Enten må man legge kunstgress eller få bedre banemester. Eller så må man spille borte de fire første serierundene, sier Dag Eilev Fagermo oppgitt.

Odd-treneren var langt fra fornøyd med gressteppet på Brann Stadion etter 0-0-kampen søndag. Han mener at det humpete og gjørmete underlaget hindret medaljefavorittene fra å spille den fotballen de ønsket, og kaller forholdene for uakseptable.

Det tror han var til fordel for Brann.

— Ja, det var det. Tror jeg. Men det kan ikke jeg vite. Per dags dato tror jeg at vi er litt bedre, og på en bra bane ville den kvalitetsforskjellen kommet bedre frem, sier Fagermo.

Vil ha strengere banekrav

Stadion-gressets forfatning vil gi vann på møllen til dem som mener at årets sesong starter for tidlig. Debatten blusset opp igjen etter at Tromsøs kamp mot Start ble spilt i skikkelig nordnorsk vintervær.

Fagermo påpeker at han egentlig ikke er en av motstander av tidlig seriestart, men han er kritisk til at Norges Fotballforbund (NFF) ikke stiller strengere krav til kvaliteten på underlaget.

— Jeg er positiv til å starte tidlig, jeg, men det må stilles strengere krav til baner. Jeg skjønner ikke at forbundet, som stiller strenge krav til anlegg, lisens og alt mulig rart, ikke stiller krav til baner, sier Fagermo, og fortsetter:

— Ullevaal var bra, men denne runden har vært uavgjort mange steder. Nå har ikke jeg sett banene der, men hvis det er det samme nivå som her, så er ikke det akseptabelt.

Han mener 0-0-kampen på Stadion ikke var en fotballkamp.

— Det er ikke akseptabelt for publikum, ikke for dem som skyter penger inn i klubben og ikke for spillerne. Dette er ikke fotball. Det er noe annet. Slik spilles ikke fotball internasjonalt, sier Fagermo.

Brann-sjefen uenig

Brann-trener Lars Arne Nilsen er helt uenig.

— Den banen her er helt fin. Det var ikke noe problem å spille fotball på den, sier Nilsen, som ikke forstår hva Fagermo klager over.

— Jeg forstår diskusjonen når du ser banene i Tromsø og Trondheim. Men det er ikke noe problem på denne banen. Det ser alle, sier han.

- Snakker han seg bort fra resultatet?

— Han liker ikke å tape. Denne banen kunne man spille fotball på, sier Nilsen.

Spillergruppen var langt fra like positive til Stadion-matten. Sivert Heltne Nilsen sier han den minnet ham om en tidligere hjemmebane.

— Jeg fikk flashback fra Høddvoll, der banen av og til var en myr. Jeg har vært gjennom disse forholdene en del ganger, sier trenersønnen.

Erik Huseklepp mener det i aller høyeste grad var med på å påvirke hvordan kampen ble spilt.

— Det er vanskelig å spille fotball utpå der, men sånn er det når serien starter i mars, sier driblevingen fra Sandsli.

- Burde sesongen ha startet senere?

— Seriestarten er gjerne litt tidlig, men det får man ikke gjort noe med. Banen her er vanligvis veldig god. Vi må bare komme gjennom de første kampene på vanskelig bane, så blir det bedre, sier Huseklepp.

Spillernes reaksjon

Han tror uansett at baneforholdene ikke var til fordel for Brann.

— Jeg vet at noen tror at vi profitterer på det, men jeg gjør i alle fall ikke det, sier Huseklepp, og legger til:

— Jeg tror de hadde en klar plan på å slå langt på (Olivier) Occean, uansett. Vi har sett dem på video, og de gjør mye av det.

Sivert Heltne Nilsen mener også at forholdene er like for begge lag. At Odd er vant med å spille på kunstgress, mener han ikke er et godt argument.

— Vi har trent på kunstgress i hele vinter, vi også, sier han.