Brann Stadion (BT): Dette er vår oppsummering av årets første Stadion-kamp – punkt for punkt.

17. Vadim Demidov blir etter alt å dømme en nøkkelspiller for Brann denne sesongen. Etter to år i gjørmen med Brann, viser kapteinen nå frem hvilken spiller han egentlig er. Oliver Occean kom til Brann Stadion som mannen det var viktigst å stoppe, en "monsterspiss" ifølge sportssjef Rune Soltvedt. Demidov tok jobben med å avkle Occean gang på gang. Til tross for at kanadieren er en vektklasse eller to over Demidov, brukte Brann-stopperen det han hadde av rutinerte triks for å holde Occean i sjakk. Enten ved hjelp av holding, akkurat for lite til å få frispark, men nok til å vinne duellene. Eller ved hjelp av svært intelligent plassering og smådytt.

Vadim Demidov i oppgjøret mot ODD Foto: Tor Høvik

39. Dersom man vurderer Sivert Heltne Nilsen som det han er i trenerpappa Lars Arne Nilsens formasjon – en femte forsvarsspiller – er det vanskelig å finne noe å utsette på ham. For vel kan man la seg irritere av manglende kreative pasninger fremover, men Nilsens defensive bidrag var mot Odd av første klasse. Telemarkingenes vanligvis giftige midtbanetrio – Nordkvelle, Samuelsen, Jensen – ble gjort om fra hissige klapperslanger til ufarlige stålormer. Og hver gang Demidov/Acosta så ut til å glippe litt i kontrollen på Occean, var Nilsen der med en herlig takling.

53. Kampens humoristiske høydepunkt sto Kristoffer Barmen for. Det hadde seg sånn, syv minutter etter pause, at en ekstra ball hadde havnet på banen. Dommere har en tendens til å stoppe spillet med en gang noe slikt skjer, men ikke i dette tilfellet. Den løse ekstraballen ble liggende foran Barmen, mens Odd hadde den som egentlig var i bruk. Da benyttet Barmen sjansen til å forstyrre Odds ballfører. Brann-mannen satte foten til "ekstraballen" så den gikk i retning den andre – til stor latter og applaus fra hjemmepublikumet. Noen større konsekvenser fikk ikke rampestreken, og ball nummer to forsvant til slutt ut av spilleflaten.

78. Piotr Leciejewski gjorde nok en gang sitt beste for å leve opp til Brann-fansens rop "verdens beste keeper". Olivier Occean vant en god del dueller i denne kampen – til tross for Branns sterke duellspill – og en av de duellene var 12 minutter før slutt. Occean sto på bakerste stolpe, og headet ballen mot mål. En heading halve Stadion så inne. Men Leciejewski nektet. På et slags tegneserievis klarte han å komme seg ned og avverge Odd-spissens nesten utakbare hodestøt. Det var ikke første gang Leciejewski reddet Brann. Ti minutter tidligere var han der også. Jone Samuelsens skudd var godt og fra kloss hold, men Leciejewski nektet også ham. Leciejewski ble om ikke en matchvinner mot Odd, så i alle fall en uavgjortvinner.