TRONDHEIM (adressa.no): 29. mai meldte adressa.no at sjansen er stor for at Mushaga Bakenga kommer tilbake til Rosenborg i sommer.

Den gang ønsket verken Bakenga eller agent Jim Solbakken å si noe overfor adressa.no, men spissen har vært på husjakt i Trondheim, og signalene om en RBK-overgang har bare blitt sterkere og sterkere siden slutten av mai .

— Trene med oss framover

Mushaga Bakenga er tirsdag tilbake på RBKs treningsfelt. Foto: Petter Rasmus

Saken har vært omtalt flere ganger, og nå ser det ut til at overgangen nærmer seg.Tirsdag melder rbk.no at Bakenga skal trene med Rosenborg den nærmeste tiden. Han er Molde-eiendom ut måneden, men har fått tillatelse til å trene med Rosenborg.

— Mush trener med oss fremover, så får vi se hva det blir etter hvert. Det er ikke tatt noen avgjørelse med tanke på en overgang ennå, sier Kåre Ingebrigtsen.

Kom sist av samtlige

Da RBK-erne startet treningen 10.30 tirsdag var da også Bakenga på plass. Han kom ut på matta sist av samtlige, og ruslet fra garderoben sammen med Jonas Svensson, som han kjenner svært godt fra sin forrige periode i Rosenborg.

Bakenga snakket ikke med noen på vei til treninga, så blir det interessant å høre hva han selv har å si når økta er over.

Tjente om lag 20 mill.

Bakenga er under kontrakt med Club Brugge til sommeren 2017, men har hatt en brokete karriere etter at han signerte for belgierne i januar 2012. 23-åringen har vært på utlån i blant annet Cercle Brugge, tyske Eintracht Braunschweig, danske Esbjerg og Molde.

DEN GANG DA: Mushaga Bakenga etter en scoring for Rosenborg i 2011. Foto: NTB SCANPIX

I fjor vår – rett før seriestart – røk han akillesen, og denne sesongen har han slitt med å få spilletid av Ole Gunnar Solskjær.

Fire og et halvt år etter at han forlot Trondheim kan altså ringen være sluttet. RBK tjente i underkant av 20 millioner kroner på spilleren den gang. Det er foreløpig uklart om RBK aller mest ønsker seg et lån eller en permanent overgang for Bakenga.