Tottenham hadde små problemer med å ta seg videre mot Colchester i FA-cupens fjerde runde. Nacer Chadli scoret to av målene i 4-1-seieren, Eric Dier og Tom Carroll de to andre.

Chadli scoret kampens første mål etter 27 minutter med et flott skudd utenfor 16-meteren. Til pause ledet Tottenham 1-0 over klubben på nivå tre i England, men det kunne like gjerne vært både 2-0 og 3-0. Christian Eriksen misbrukte en stor sjanse like før Chadlis scoring, og Spurs-angriperne burde ha omsatt noen av høyreback Kieran Trippiers gode innlegg i scoring.

Uheldig hjemmelag

Colchester var fullstendig rundspilt før pause, men hang bedre med etter hvilen. Hjemmelaget, som sliter tungt i League One (nivå tre) var uheldige da Eric Dier skjøt fra langt hold og økte til 2-0 etter 64 minutter. Ballen sneiet innom en Colchester-spiller før den føk utagbart inn bak innlånt keeper Jake Kean.

Nacer Chadli var både god og heldig da han ikke lenge etterpå styrte inn 3-0 med hodet. Også denne gang via en spiller hos hjemmelaget.

Gavin Massey var frempå for vertene bare minuttet etter. Hans avslutning fra spiss vinkel gikk i stolpen, men returen gikk i beina på Tottenham-forsvarer Ben Davies og i mål.

Tom Carroll satte inn spikeren i kista med 4-1 snaut ti minutter før slutt. Dermed er Premier League-klubben sikkert videre til femte runde i turneringen de har vunnet åtte ganger, sist i 1991. — Dette seieren betyr mye. Vi viste respekt for motstanderen og visste alt om Colchester, for dette er en magisk turnering, og du må være konsentrert hele veien. Vi skapte mange sjanser det første kvarteret, men uten å score. Kanskje gjorde det at de trodde de kunne få med seg noe fra kampen, men kampen var hele tiden under god kontroll. Resultatet var riktig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Stygg skade

Etter kampen vil det likevel snakkes like mye om Alex Wynter. Midtstopperen kolliderte hode mot hode med stopperkollega Tom Eastman etter seks minutter. Wynter ble båret av banen og kjørt til sykehus.

Eastman ble derimot lappet sammen og blødningene stoppet, men bare et kvarter senere tok ikke hjemmelaget noen sjanser og byttet ham ut.

— En god prestasjon. Jeg er stolt av spillerne, spesielt etter at vi måtte spille med ti mann i en periode tidlig. Jeg kan ikke påsto at resultatet er urettferdig. Tottenham fortjener å gå videre, men jeg er bare full av beundring over hvordan spillerne håndterte dette, sa Colchester-manager Kevin Keen.