Lyngoy2bilde

Brann-stallen teller i dag 19 spillere. Av dem er åtte utlendinger og elleve nordmenn (se fakta i bunn). Syv spillere — over en tredel - er fra bergensområdet, men kun Erik Mjelde, Christian Kalvenes og Fredrik Haugen ville vært aktuelle for en startplass dersom eliteserien hadde startet i morgen.

De to unge keeperne Jørgen Mohus og Øystein Øvretveit er et godt stykke bak Piotr Leciejewski, mens Kristoffer Larsen og Kristoffer Barmen er i en utfordrerposisjon.

— Det er mange som sier det er kjekt med lokale gutter på laget. Det er hyggelig å høre, sier Larsen til bt.no på Branns spillerhotell i Tyrkia.

Følges opp av Mikkelsen

Brann blir ofte kritisert for ikke å gi lokale talenter sjansen. Larsen håper at han vil få mer spilletid i 2012 enn han fikk i fjor, da det ble seks innhopp i eliteserien.

- Målet er å utvikle meg som spiller. Jeg får trent sammen med spillere som holder et veldig høyt nivå, og jeg føler selv at jeg har tatt steg. Jeg håper å få spille mer kommende sesong , sier askøyværingen som nylig fylte 20 år.

I likhet med Kristoffer Barmen har Larsen kun kontrakt med Brann ut 2012-sesongen. De to ungguttene blir fulgt opp av assistenttrener Kenneth Mikkelsen.

— Han kommer med mange gode innspill. Det er mye man kan bli bedre på, det gjelder å takle alt sammen. Men først og fremst må jeg være god på det jeg kan best, og det er fremover på banen, sier Larsen.

X-faktor

Han trives best på kantene, og gjerne på høyrekanten der Brann følger med i markedet etter en forsterkning.

— Det ligger absolutt en mulighet der, uansett om det kommer en ny eller ikke. Det er bare opp til meg å vise at jeg er god nok, sier han.

Trener Rune Skarsfjord har følgende å si om den unge og håpefulle:

— Det er bare å ta konsekvensen av at han vil bli god. Fortsatt er det noen store hull i repertoaret i forhold til det å spille på høyeste nivå, men Kristoffer har en X-faktor på det kreative. Han har god forståelse og blikk for spillet. 2. divisjon vil være en fin utviklingsarena, men han kan allerede bidra fra start i eliteserien, sier Skarsfjord.

Larsen fikk et innhopp i onsdagens 1-2-tap mot Rapid Bucuresti.

— Er han god nok, så spiller han. Det gjelder for alle. Han har i hvert fall fått en veldig positiv inngang på året, sier Brann-treneren.

FAKTA

Branns A-stall (19 spillere):

Lokale (7): Erik Mjelde, Christian Kalvenes, Fredrik Haugen, Jørgen Mohus, Øystein Øvretveit, Kristoffer Larsen, Kristoffer Barmen.

Norge for øvrig (4): Hassan El Fakiri, Lars Grorud, Fredrik Nordkvelle, Tomasz Sokolowski.

Norden (3): Birkir Sævarsson, Markus Jonsson, Erdin Demir.

Europa for øvrig (2): Piotr Leciejewski, Zsolt Korcsmár.

Ikke-europeere (3): Rodolph Austin, Kim Ojo, Bentley.