Italienske Fabio Capello er ferdig som manager for det engelske landslaget. Han gikk av onsdag og slutter med umiddelbar virkning, skriver det engelske fotballforbundet FA på sine hjemmesider.

Onsdag kveld kom nyheten om at Fabio Capello har trukket seg som landslagssjef for England. Det bekreftet Det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding.

«FA kan bekrefte at Fabio Capello i dag har trukket seg som England-manager. Dette skjedde i et møte mellom FA-formann David Bernstein, FAs generalsekretær Alex Horne og Fabio Capello på Wembley Stadium».

John Terry ble nylig fratatt kapteinsbindet på landslaget etter en uavklart rasismesak, mot Capellos vilje. Capello sparte ikke på kritikken da han ble intervjuet av RAI sist helg. Dette er årsaken til at italieneren nå er ferdig.

«Samtalene fokuserte på FA-styrets avgjørelse om å frata John Terry kapteinsvervet for England, samt Fabio Capellos respons på dette på italiensk fjernsyn» , heter det.

Profesjonell

Møtet varte en drøy time, og Capellos ønske om å gå av ble akseptert, opplyser FA. Capello forlater jobben umiddelbart.

FA-formann David Bernstein sa dette:

– Jeg ønsker å påpeke at under dagens møte og gjennom hele hans tid som England-manager, har Fabio oppført seg på en ekstremt profesjonell måte. Vi har akseptert oppsigelsen fra Fabio, og er enige om at dette er rett avgjørelse. Vi vil takke Fabio for jobben han har gjort med det engelske landslaget, og ønsker ham alt godt for fremtiden, sier han.

FA skal avholde pressekonferanse på Wembley torsdag klokken 12. ## Redknapp favoritt

Fabio Capellos kontrakt med England varte opprinnelig frem til sommerens EM-sluttspill. Spekulasjonene er allerede i full gang om hvem som skal overta.

Tottenhams manager Harry Redknapp er en av de heteste favorittene etter at han tidligere onsdag ble frikjent i skattesnusksaken mot ham. Hos gamblingselskapene lanseres han som en favoritt.

Jose Mourinho er et annet navn som nevnes.

Til Norge i mai

Fabio Capello overtok England-jobben i desember 2007. Han etterfulgte Steve McClaren som ikke greide å ta laget til EM-sluttspill.

Capello vant 24 av 37 kamper og fikk sju uavgjorte og seks tap med det engelske landslaget. Men han lyktes ikke i mesterskap.

Årslønnen på cirka 60 millioner kroner har heller ikke vært med på å gjøre ham særlig populær på De britiske øyer.

England skal spille EM i sommer og er i gruppe med Sverige, Ukraina og Frankrike. Laget har også avtalt en kamp mot Norge på Ullevaal i mai.