Med 2.-plass på lørdagens sprint, kun slått av hjemmehåpet Kaisa Mäkärainen, hadde Tora Berger gode seierssjanser da jaktstart stod på programmet i finske Kontiolahti søndag. Isteden skaffet Berger seg et langt vanskeligere utgangspunkt for å vinne verdenscupen sammenlagt.

For på første skyting var det utfordrende forhold, slik det også var for herrene tidligere på dagen.. Det gjorde at flere noterte seg for flere bom, deriblant Berger. Med tre bom, like mange som lagvenninne Tiril Eckhoff, skaffet hun seg et vanskelig utgangspunkt for en ny pallplass.

Ledende Mäkärainen nøyde seg med én bom, og beholdt dermed ledelsen ut fra skytingen. En ledelse hun skulle holde på hele løpet, noe som sørget for en populær hjemmeseier for andre dag på rad.

Avgjøres i Holmenkollen

At den tidligere langrennsløpere igjen endte øverst på seierspallen er dårlig nytt for Berger. For i verdenscupen sammenlagt leder nettopp Mäkärainen, foran Berger. Før lørdagens løp var avstanden 37 poeng, noe som økte til 57 etter jaktstarten.

For med én bom på tredje skyting, og to på den siste, fikk Berger totalt seks strafferunder. Men hun var langt fra den eneste som fikk mange strafferunder i den finske vinden. Dermed holdt det til en 5.-plass i mål for Berger, etter at hun passerte tsjekkiske Verona Vitkova på siste runde.

Neste uke avgjøres verdenscupen med tre renn i Holmenkollen. Med 60 poeng pr seier, og poeng til alle de 40 beste, må Berger virkelig ta fram sitt beste om hun skal vinne verdenscupen sammenlagt for andre gang.

Hviterussiske Daria Domracheva gikk seg opp fra 20.-plass til 2.-plass søndag, mens russiske Ola Zaitseva tok siste pallplass. Også Teja Gregorin fra Slovenia kom i mål foran Berger, som endte hele 2.38,3 bak vinneren.

Positivt for Olsbu

Unge Marte Olsbu ble nest beste norske løper, da hun gikk seg kraftig oppover med startnummer 43. Etter tre fulle hus hadde hun et lite håp om pallplass, men det ble spolert av to bom på siste skyting. Det holdt likevel til en fin 11.-plass.

For Eckhoff er ikke søndagens løp noe å huske spesielt lenge. Hele åtte bom gjorde at hun bare ble nummer 16 i mål, etter å ha gått ut med startnummer 12. Fanny Welle-Strand Horn, ble nummer 25 med seks bom, mens Bente Landheim (fem bom) endte på 33.-plass.