Kaisa Mäkäräinen vant lørdagens skiskyttersprint på hjemmebane og øker sitt forsprang til Tora Berger i kampen om verdenscupseieren sammenlagt. Den norske jenta ble nummer to.

Mäkäräinen vant sprinten i Kontiolahti også torsdag og var derfor av de største favorittene til lørdagens renn. Med bare én bom innfridde Mäkäräinen i lørdagens konkurranse.

– Hun er veldig god i disse løypene. Det er kanskje ikke så rart når det er her hun trener, sa Tiril Eckhoff om vinneren til NRK.

Tett i toppen

Tora Berger lå likt med finnen ut fra annen skyting, men i sporet fungerte det ikke helt som det skulle for Lesja-jenta. Til tross for feilfri skyting ble det bare 2.-plass 6,2 sekunder bak den finske vinneren.

– Det er bra på skytebanen – endelig blir det ti treff. Det er greit, men jeg blir slått ganske mye av Mäkäräinen, oppsummerte Berger til NRK.

Det så lenge ut til at tsjekkiske Gabriela Soukalova kunne vippe Berger ned til 3.-plass, men langrennsfarten til Berger holdt. Soukalova endte på 3.-plass. Hun var 12,9 sekunder bak Mäkäräinen.

Anastasia Kuzmina endte 18,1 sekund bak Mäkäräinen, og det ligger an til en voldsom kamp på søndagens jaktstart.

Eckhoff på 12.-plass

Eckhoff ble nest beste norske på 12.-plass. Hun var 41,8 sekunder bak den finske vinneren. Det var ikke Eckhoff helt fornøyd med etter løpet.

– Jeg prøvde å være offensiv, så om jeg hadde skutt bedre, hadde det blitt veldig bra. Jeg startet greit, men begynte å tenke. Det er aldri bra, sa Eckhoff til NRK.

Med lørdagens seier øker Mäkäräinen forspranget til Berger og de øvrige konkurrentene i verdenscupen sammenlagt. Mye skal nå gå galt for at finnen ikke topper resultatlisten etter avslutningshelgen i Holmenkollen om en uke. (©NTB)