Mandag skrev Aftenposten om Lykke-Merlot Helliesen (6), som vekket oppsikt ved å slå Simen Agdestein i et simultansjakkparti.

Den lille sjakkspirens familie har fått mye oppmerksomhet i etterkant.

VIDEO: Vi besøkte Lykke-Merlot Helliesen hjemme i Sandefjord. Se seksåringen knuse pappa Reidar i sjakk i videovinduet øverst i saken.

Nå har også The Telegraph, en av Storbritannias største aviser, omtalt saken.

Lykke-Merlot Helliesen får omtale i The Telegraph etter seieren over Simen Agdestein. Foto: Skjermdump, The Telegraph

«Se, jenter kan spille sjakk!» skriver avisen i tittelen. Tittelen kan tolkes som en henvisning til debatten som raste i etterkant av en artikkel forfattet av stormester og sjakklegende Nigel Short, som av mange ble tolket som kvinnenedsettende.I tillegg til storavisen, har flere sjakkprofiler omtalt Lykke-Merlots seier over Agdestein i sosiale medier.

— Er Lykke-Merlot Helliesen fra Norge den neste Carlsen? Seksåring beseiret stormester Agdestein i simultansjakk, skriver Susan Polgár, tidligere sjakkverdensmester for kvinner, på sin Twitter-konto.

Kontaktet av flere medier

Lykke-Merlots mor May-Brit Park Helliesen er overrasket over all oppmerksomheten datteren har fått.

Hun forteller at flere medier har kontaktet henne i det siste, man at familien ikke har tenkt å si ja til alt.

— Det har for det meste vært positivt. Det er bare gøy at for eksempel flinke sjakkspillere ser et potensial i henne, sier May-Brit, før hun kommer med en bemerkning:

— Men andre tror kanskje at hun er et geni, og at hun kunne slått veldig mange flinke spillere. Det ville hun nok ikke. Det er viktig å huske på at hun er flink i forhold til sin alder, sier Helliesen.

Hun er opptatt av at sjakk skal fortsette å være lystbetont for Lykke-Merlot.

— Hun elsker det jo nå. Hvis vi hadde måttet tvinge henne til å spille sjakk, ville vi ikke gjort det. Det er jo dager hun ikke har lyst til å spille sjakk, og det er helt greit.

Familien bor til daglig i Sandefjord, der Lykke-Merlot har spilt for Caissa Sjakklubb.