Se video av partiet i vinduet ovenfor Video med tillatelse fra: Olga Dolzhykova/stormester.no.

Sjakkspiller Magnus Carlsen

— Hun er bedre enn Magnus Carlsen var på den alderen. Det er det ingen tvil om, sa den norske stormesteren i sjakk, Simen Agdestein (47), etter å ha blitt slått av Lykke-Merlot Helliesen (6) i en simultansjakkoppvisning.

Bror til den beseirede stormesteren, Espen Agdestein, er manager til den norske verdensmesteren Magnus Carlsen. Carlsen selv er opptatt med å kommentere EnterCard Chess Qualifier for TV 2, men hans manager kan fortelle at han har fått med seg historien med Lykke-Merlot.

Et lite forbehold

Nå vil Espen Agdestein legge inn et lite forbehold i historien om hvor god Lykke Merlot Helliesen er. Han er ikke tvil om at hun er et talent uten sidestykke i Norge.

— Nå skal vi huske at Magnus ikke begynte å spille sjakk med litt alvor før han var åtte år gammel. Derfor er kanskje ikke sammenligningen av Magnus mot Lykke-Merlot som seksåringer ikke helt korrekt, sier Espen Agdestein.

Men han legger til at den store norske sjakkhelten er glad for at det gror i norsk sjakk og at det er lite som gleder ham mer enn at det dukker opp nye talenter.

Oppsiktsvekkende talent

Lykke-Merlot Helliesen (6) er oppslukt av sjakk. Her fra NM i høst. Foto: PRIVAT

Historien om Lykke-Merlot Helliesens seier mot Simen Agdestein har vakt oppsikt. Selv er stormesteren imponert. Det var etter dette tapet at han utbrøt til nettstedet sjakkbloggen.no at dette var en som var bedre enn verdensmesteren på samme aldre.Det var sist høst at seksåringen virkelig begynte å interessere seg for sjakk.

— Hun er oppslukt av spillet. Hun er glad i å spille sjakk, og har aldri blitt presset, forteller mor Helliesen til Aftenposten.

Espen Agdestein kan fortelle at Magnus Carlsen har spilt mot barn en rekke ganger siste tiden.

— Det er mange talentfulle sjakkbarn rundt om i verden. Ikke minst lot han seg imponere av en åtteråring han spilte mot i USA for kort tid siden, forteller manageren.